Jakie zabiegi?

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
krasiano
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2013 10:31

Jakie zabiegi?

Post autor: krasiano »

Witam serdecznie.Zus w ramach prewencji wysyła mnie do Iwonicza san.Wisła.mam zwyrodnienie bioder jakie zabiegi mnie czekają,może ktoś kurował się w tym sanatorium.Proszę o informacje.Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Re: Jakie zabiegi?

Post autor: dzi »

Witam Krasiano. Gratuluję skierowania do Iwonicza - byłem tam dwa razy w Excelsiorze na inne schorzenie.
Po przyjęciu do sanatorium w Wiśle będziesz przebadany przez lekarza, który indywidualnie dla Ciebie wybierze 51 zabiegów.
Podobno przy bioderkach to gimnastyka w wodzie, masaże podwodne, kąpiele siarkowe i inne w zależności od dysplazji
stawów. Poczekaj na pewno odezwą się kuracjusze z Wisły :). Pozdrawiam.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Witam ! Byłam w Wiśle ale już kilka lat temu. Jest to najwyżej położony budynek i nawet zdrowi ruchowo ludzie męczyli się dochodząc na szczyt. Jeśli jedziesz swoim autem to ok ale jeśli nie to możesz mieć trochę trudności i wówczas zadbaj przede wszystkim o dojazd do ośrodka . Wysiadając np z autobusu w Krośnie najlepiej w kilka osób brać taxi (zawsze są chętni tylko z autobusu szybciutko na postój) i kosztuje to naprawdę niewiele . Ostatnio jak byłam w Górniku płaciłyśmy 3 os po 12 czy 15 zł .W samym Iwoniczu taksówek było tylko kilka i pokazywały się zazwyczaj popołudniami. Ośrodek może być i cała reszta też. Pozdrawiam i miłego wypoczynku oraz skutecznej rehabilitacji życzę :)
krasiano
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2013 10:31

Post autor: krasiano »

Podobno ilośc zabiegów jest ograniczona ,a na basen trzeb a chodzić do innego ośrodka.
Malwina1234
Na forum od: 05 lut 2013 11:11

Post autor: Malwina1234 »

Ja polecam Busko Zdrój- siarka jest genialna i piękny park:) Polecam Noclegi w kwaterach raczej prywatnych a zabiegi to tu to tam, zeby jak najtaniej, bardzo przystępne ceny ma Gabinet Ivomed w Busku, a tam pani obsluguje ze sporym doswiadczeniem.
W tym roku planuje cos innego moze Iwonicz...ale bardziej dla przyjemności:) kręgosłup mam spoko juz:))
ODPOWIEDZ