Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Odświeżam dosyć stary temat , ale napotkałam w przeglądarce skierowań na niecodzienną - a może niekoniecznie niecodzienną sytuację . A mianowicie : cyfry na naszych skierowaniach oznaczają np. 01-23-45678-9 , gdzie 01 to jest nr NFZ , 23 są to końcowe cyfry roku wpłynięcia wniosku , 45678 kolejny nr wniosku w danym NFZ i ostatnie cyfra 9 to nr kontrolny . Ale nie do końca jestem pewna tych cyfr 23 ( niby rok wpłynięcia wniosku ) bo są wnioski , które mają nr np.01-13-39057 i datę wystawienie i wpłynięcia wniosku kwiecień 2015 . Czy ktoś może coś wie na ten temat ?
Jest takie : UZDROWISKOWE LECZENIE SZPITALNE DOROSŁYCH ( zrealizowane w lipcu tego roku ) i UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH które w tej chwili ma nr 442 . Oba mają datę wystawienia i wpływu kwiecień tego roku i cyfry początkowe 01-13
Chyba nie do końca , bo różne rodzaje skierowań w przeważającej większości na trzecim i czwartym miejscu numeru mają cyfry identyczne jak rok złożenia wniosku tzn. 2015 rok ma 15, 2014 rok 14 , a 2013 rok cyfry 13 .
Sprawdziłam w ZIP-ie te dwie cyferki po funduszu to faktycznie rok wpływu,ale gdzieś ten rodzaj skierowania też jest ukryty,bo jak dzwoniłam to pani prosiła mnie o podanie tylko nie pamiętam której cyfry,a właśnie o rodzaj chodziło.
Alicja1691 pisze:Odświeżam dosyć stary temat , ale napotkałam w przeglądarce skierowań na niecodzienną - a może niekoniecznie niecodzienną sytuację . A mianowicie : cyfry na naszych skierowaniach oznaczają np. 01-23-45678-9 , gdzie 01 to jest nr NFZ , 23 są to końcowe cyfry roku wpłynięcia wniosku , 45678 kolejny nr wniosku w danym NFZ i ostatnie cyfra 9 to nr kontrolny . Ale nie do końca jestem pewna tych cyfr 23 ( niby rok wpłynięcia wniosku ) bo są wnioski , które mają nr np.01-13-39057 i datę wystawienie i wpłynięcia wniosku kwiecień 2015 . Czy ktoś może coś wie na ten temat ?
Alicja:) trzecia i czwarta cyfra na pewno oznacza rok wpłynięcia wniosku, natomiast to, o co pytasz, można poczytać na stronie odpowiedzi nfz w dziale faq:
Widzę ,że jest coś na rzeczy , bo NFZ wyraźnie unika odpowiedzi . Czyżby pracownicy czuli się tak bezkarni , że nawet w ogólnodostępnych informacjach pokazują "przekręty" ? Może jednak jest jakieś legalne wytłumaczenie