Szpital Uzdrowiskowy

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Re: Szpital Uzdrowiskowy

Post autor: bogjan »

Skierowanie szpitalne też nic nie płacisz z NFZ
forumowicz

Post autor: forumowicz »

jestem po urazie wielonarządowym w zeszłym roku(bardzo liczne złamania>, nie miałam dotąd żadnej rehabilitacji <prócz prywatnej, ale krótko i jedynie na jedną rękę>, w grudniu złamałam nogę ponownie, hospitalizowali mnie, ale nie zdecydowali się na operację ze względu na słabość tej nogi. Zmieniłam lekarza prowadzacego na bardziej przystepnego. Czy mam szansę na taki szpital uzdrowiskowy? <w kwietniu wysyła mnie zus na prewencje>????
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Amelio,lekarz pierwszego kontaktu niech wypisze Ci skierowanie do; sanatorium poszpitalne; a lekarz chirurg lub rehabilitacji skierowanie do; szpitala na oddział rehabilitacyjny;.Może taki oddział jest w Twoim mieście lub okolicy.
forumowicz

no tak, jednak nie upłynęło za dużo czasu, zeby do tego szpitala uzdrowiskowego jechac? <uraz 1.06, pobyt w szpitalu do 17.08, potem wyjecie drutow, srob w październiku+ parę dni grudzien ze złamaną nogą>? bo generalnie szkoda czasu i nerwów tracic na skierowanie jak są jakieś wytyczne względem czasu od pobytu w szpitalu..
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Na poszpitalne sanatorium czeka się kilka miesięcy a na oddział rehabilitacyjny dzwonić i pytać.
forumowicz

u mnie na oddział to się czeka latami...orientowałam się już w sierpniu... a to, że jestem ZHDK to mi nic nie daje...paranoja co za kraj...
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Mirabella,z tych co znam szpitale uzdrowiskowe wojskowe w Lądku Zdroju,Krynicy,Ciechocinku i Busku.W Busku i Lądku Uzdrowisko,czyli PPU.Jest oddział w Zakopanem,Ustroniu.Koleżanka dzwoniła do mnie i mówiła,że któreś z cieplickich sanatoriów podpisało w tym roku umowę.
Korzystam z tej formy więc wiem o co pytasz.Kolejki w każdym z nich tak na około 3 lata,chyba,ze Twój przypadek zostanie uznany jako pilny,nie stabilny wtedy około 3-4 miesięcy.
Pilnie rozpatrywane są przypadki tuż po zabiegach,ostre RZS-y i ostre ŁZS-y.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Re:Uzdrowiskowy

Post autor: bogjan »

Amelia wypis ze szpitala,do lekarza prowadzącego w szpitalu niech wypisze wniosek do sanatoriu szpitalnego względnie poszpitalnego.Okres oczekiwania do 10 miesięcy w zależności od województwa.
forumowicz

bogjan, dziękuję- jak będę u swojego ortopedy to mu świstek przed oczami przedstawię i niech wypisuje!koniec 'rozrusza' to pani...
dana220563
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 19:07

Post autor: dana220563 »

Witam, mam skierowanie z NFZ do Szpitala Rehabilitacyjnego od 01-03-2013, proszę o informacje: jaka rehabilitacja, ile zabiegów, czy w jednym miejscu? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi
Dana
ODPOWIEDZ