Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Czy ktoś wie jak się liczy zwolnienie ? tzn jestem na zwolnieniu od 30 marca ,ale wcześniej tj w lutym byłam na zwolnieniu 4 tygodnie czy to zwolnienie będzie doliczone do obecnego?Czy bierze się pod uwagę tylko ciągłość zwolnienia do 182 dni.Z góry dziękuję za pomoc
Jeśli masz ten sam symbol chorobowy to się zwolnienie sumuje,ale nie jestem pewna czy nie musisz mieć ciągłości 182 dni. pozdrawiam, Najpewniejsza wiadomość,to zapytaj w ZUS-e.
lanta1966 pisze:Czy ktoś wie jak się liczy zwolnienie ? tzn jestem na zwolnieniu od 30 marca ,ale wcześniej tj w lutym byłam na zwolnieniu 4 tygodnie czy to zwolnienie będzie doliczone do obecnego?Czy bierze się pod uwagę tylko ciągłość zwolnienia do 182 dni.Z góry dziękuję za pomoc
z tego co ja wiem to ciągłość.....byłam 182 dni potem miałam 7 dni przerwy i operację i z powodu innej jednostki chorobowej chorowałam dalej 182 dni...Pozdrawiam i życzę zdrówka
Lanta, jeśli jednostka chorobowa jest ta sama to zlicza się dni zasiłkowe. Przy długotrwałaych zwolnieniach lekarskich na 100% będziesz kontrolowana przez ZUS, niemniej moze zaistnieć taka sytuacja, że nawet jeśli nie są to te same choroby Zus bardzo często łączy to w jeden okres. Wówczas trzeba mieć wytrwałość aby walczyć o korzystne dla siebie rozwiązanie.
Jest także opcja, że korzysta się z dwóch okresów zasiłkowych , ale jest ale, musi być między nimi przerwa 30 dni (to chyba minimum ) i ponownie jest naliczanie zasiłku chorobowego .