Plon Polańczyk od 13.05.2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
jol
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 23:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Plon Polańczyk od 13.05.2015

Post autor: jol »

Bozenozofio, w Plonie jest ( wymienię kilka plusów) dobrze wyposażona sala do ćwiczeń, z której także można korzystać indywidualnie po południu, gimnastyka poranna w plenerze prowadzona przez pana Witka(mimo wczesnej godziny świetna), grota solna-super relaks, kąpiel siarkowa, masaż ręczny u p.Zygmunta, krio-komora u sąsiadów( trzeba przejść kawałeczek) i niestety wyjazdowy basen w Ustrzykach. Bardzo miły personel, mniej miły dyrektor i lekarze, którzy słuchają sugestii odnośnie wyboru zabiegów. Ja na pierwsza wizytę poszłam z karteczką, pani doktor przepisała z niej zabiegi. Ośrodek znajduje się w centrum Polańczyka.Można chodzić na plażę nad zalew, korzystać z rowerków i kajaków. Wieczorem naprawdę jest co robić, i u sąsiadów( w kilku lokalach) i na miejscu w kawiarence. Ogólnie luzik. Oczywiście polecam piesze wędrówki , jeśli zdrowie pozwoli. Im bardziej na południe tym bardziej pięknie i dziko. Szlaki są dobrze oznakowane. Polecam miejsce magiczne- cerkiew w Łopience- obecnie kościół katolicki, w którym odprawiane są msze w niedzielę o 15.
bozenazofia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2015 13:01
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: bozenazofia »

Jol, bardzo dziękuję za info. Są one w miarę optymistyczne. Piszesz o tajemniczej karteczce:) Czy mam rozumieć, że dostałaś takie zabiegi jakie chciałaś? Jeśli znajdziesz czas, to mam jeszcze parę pytań: ile jest zabiegów dziennie i do której godziny trwają? czy jest czas na wędrówki o których piszesz? To będzie mój pierwszy wyjazd w Bieszczady, które są ponoć bardzo piękne.Mój turnus trwa do 5.06 i zahacza o Boże Ciało, w które nie ma zabiegów. Jak sądzisz, czy będzie możliwość wcześniejszego wyjazdu tj. 3.06 ?? Jako, że lubię tańczyć i może to też być jedną z form relaksu mam pytanie , czy w kawiarence o której piszesz odbywają się jakieś tego typu imprezy:) pozdrawiam
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Witaj Bożeno-Zofio, pozwól że ja odpowiem na Twoje pytania. W Plonie byłam rok temu w maju. Trafiłam na doktora Lewko, super lekarz z bardzo indywidualnym podejściem do pacjenta. Bada bardzo dokładnie i jest otwarty na sugestie dotyczące zabiegów. Jeśli coś nie będzie Ci pasować to spokojnie można zmienić. Co do ilości zabiegów to ostatnio ZUS nie chce płacić za więcej n