REHABILITACJA W BASENIE

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: REHABILITACJA W BASENIE

Post autor: Felice »

Pink wolę tablicę Mendelejewa niż bakterie wnoszone przez ludzi.Chodzę na basen od tygodnia i nie odnotowałam ani jednej osoby myjącej się mydłem - jest w zbiornikach specjalne,wszyscy ochlapują się by zmoczyć nieco kostium i wchodzą do basenu. :? :roll:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Basen rehabilitacyjny sanatorium Gryf Połczyn Zdrój mam kuracje z nfz mam nadzieje że będę miała
zlecone ćwiczenia w basenie będą jedne z lepszych zabiegów pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
malinazolsztyna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2016 18:54
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: malinazolsztyna »

smuga pisze:Ciechocinek , basen w 22 Wojskowym Szpitalu Uzdrowiskowo -Rehabilitacyjnym , pływacki z czterema torami o dł. 20 m i szerokości 2m, głębokość na torach pływackich wynosi od 1,2 m-1,8 m,sztuczna rzeka o głębokości 1,2 m ,gejzery i stanowiska do masaży , sauna sucha i łaźnia parowa , jacuzzi. .
Zgadza sie,basen jest super ale cwiczenia monotonne - ciagle to samo.
W Goldapi jest maly basen ale poplylwac z nawrotami mozna. Cwiczenia urozmaicone, prowadzone przez roznych rechabilitantow z makaronem,deska lub pilka.Nie bylo nudy i jednostajnosci cwiczen. :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Dobry rehabilitant, to podstawa sukcesu w każdym zabiegu, na basenie również. Jednemu "się chce" poprowadzić ćwiczenia tak że wychodzimy zmęczeni ale zadowoleni, drugiemu niekoniecznie. Odbębni swoje 20 minut i ...... następni proszę :evil:
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Felice pisze:Pink wolę tablicę Mendelejewa niż bakterie wnoszone przez ludzi.Chodzę na basen od tygodnia i nie odnotowałam ani jednej osoby myjącej się mydłem - jest w zbiornikach specjalne,wszyscy ochlapują się by zmoczyć nieco kostium i wchodzą do basenu. :? :roll:
W Aleksandrowie Kujawskim dwa razy była ciepła woda pod prysznicami przy basenie :shock: więc i kostiumów nie moczyliśmy- tam basen do ćwiczeń raczej.
darwicz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 kwie 2011 14:53

Post autor: darwicz »

Ładny basen jest w Jantarze - Dziwnówek. Raczej do rehabilitacji, ale swobodnie można popływać (ok. 1,5 m głębokości, dł 25) :)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Polecam Słoneczne Termy w Wielkiej Pieniawie w Polanicy oraz basen w Jagusi w Kudowie Zdrój ;) :kwiat:
ODPOWIEDZ