Zaburzenia depresyjne

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Zaburzenia depresyjne

Post autor: ewasz »

Oj tak Medi, szkoda że ludzie ludziom nie pomagają tak po prostu po ludzku :(
Smutne :(
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

O Mosznej już pisałam ale że nazywają toto Alkatraz to nie wiedziałam :o :shock: :shock: No to ładnie ,dziękuję ,nie jadę ...bo na szczęście nie muszę ,to pewnie coś w typie KRUSowskiego Jedlca [ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Albo Stróży :lol: :lol:
Też ten ośrodek tak nazywają :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Kiedyś ośrodek mieścił się w Zamku ale został przeniesiony do pawilonu w lesie , tak na obrzeżach zamkowego parku......Chociaż zastanawiałam się jak leczyć depresję w pięknym ale bardzo ponurym zamczysku w okresie jesienno - zimowym , wprost wyjętym z powieści o Harrym Potterze :( A nazwa chyba powstała z powodu położenia.... to że jest taki samotny , na uboczu .
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

I nie da się z niego uciec :?: ;) :twisted:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Na miejscu Koleżanki dał bym szansę ZUSowi . Dlaczego zaraz wyjazd komercyjny lub z NFZ ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam :kwiat: W Olsztynie, w styczniu 2013 otwarty został całodobowy ośrodek NZOZ Akson Rehabilitacja Psychosomatyczna. Ośrodek realizuje rehabilitację psychosomatyczną w ramach Prewencji Rentowej ZUS.
Drugim sanatorium specjalizującym się w leczeniu schorzeń psychosomatycznych na Warmii i Mazurach jest "Wital" w Gołdapi, który ma kontrakt podpisany z NFZ i ZUS. Ośrodek ten jest położony w pięknej okolicy pośród lasów nad jeziorem Gołdap. Do miasta jest zaledwie 3 km. W ubiegłym roku odwiedziłam tam moją koleżankę przebywającą na kuracji i bardzo mi się podobało. Polecam :)
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

ruda pisze:Witam :kwiat: W Olsztynie, w styczniu 2013 otwarty został całodobowy ośrodek NZOZ Akson Rehabilitacja Psychosomatyczna. Ośrodek realizuje rehabilitację psychosomatyczną w ramach Prewencji Rentowej ZUS.
Drugim sanatorium specjalizującym się w leczeniu schorzeń psychosomatycznych na Warmii i Mazurach jest "Wital" w Gołdapi, który ma kontrakt podpisany z NFZ i ZUS. Ośrodek ten jest położony w pięknej okolicy pośród lasów nad jeziorem Gołdap. Do miasta jest zaledwie 3 km. W ubiegłym roku odwiedziłam tam moją koleżankę przebywającą na kuracji i bardzo mi się podobało. Polecam :)
Dzięki,b.dobrze to wygląda tylko z małopolski,to nie bardzo będą chcieli mnie tam wysłać :) a z ZUS,to już na bank
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki za wszystkie rady i podpowiedzi :) Ja rzeczywiście dałam szansę zus-owi i jadę do Wysowej :D ciekawa jednak byłam jak to wygląda w NFZ.
i co? i nic,zero,nul.Nie ma wogóle w wykazie schorzeń,nawet niczego pokrewnego.Kurczę,jakoś niefajne to jest :( Tyle się mówi o depresji;jak to ludzie się wstydzą
/bo"psychiczni"/,że leczyć trzeba bo choroba poważna,czasem cięzka ale uleczalna,czasem zaleczalna.Jakieś tygodnie walki z depresją,akcje ale sanatorium,sensowna rehabilitacja-o nie,nie! Siedzcie w domu i łykajcie prochy,im więcej tym lepiej.Będziecie tak naćpani,że nikogo i o nic prosić nie będziecie.
ech !
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jednak,jak widać,chyba mało osób z taką przypadłością korzysta z sanatoriów.Wiem,że niektórzy nie mogą,nie dają rady,inni może by chcieli ale nie wiedzą.
Jestem na rencie,właśnie z powodu nawracającej i przewlekającej się depresji od kilkunastu lat.NIKT,NIGDY nawet nie wspomniał,że istnieje możliwośc wyjazdu z ZUS.Odkryłam to sama i jadę po raz pierwszy.
ODPOWIEDZ