Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Lubelski NFZ

Post autor: adamadi »

I ja już w kolejce z numerem 23480 wniosek złożony 2015-01-29..reumatologia ;)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Jak patrzę na tak niskie numery przydzielane w innych województwach to aż mi dech zapiera :roll:
Mój mąż dostał numer bez mala 114 tysięcy :!: :!: :!:

Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
wojtek11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2012 14:45
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: wojtek11 »

ewasz pisze:Jak patrzę na tak niskie numery przydzielane w innych województwach to aż mi dech zapiera :roll:

Ale na Sląsku numerki schodzą 2 lub 3 razy szybciej i tak wszyscy pojedziemy w danym terminie cierpliwości pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

wojtek11 pisze:
ewasz pisze:Jak patrzę na tak niskie numery przydzielane w innych województwach to aż mi dech zapiera :roll:

Ale na Sląsku numerki schodzą 2 lub 3 razy szybciej i tak wszyscy pojedziemy w danym terminie cierpliwości pozdrawiam
Czy tak szybciej schodzą ???? Nie powiedziałabym, w lubelskim czekamy ok 14-17 m-c, na Sląsku niestety nawet 24 i wiecej.
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

henrys66 pisze:
wojtek11 pisze:henrys66 przyjemnego wypoczynku Arka jest super na tańce wybierasz się do Bałtyku (najlepsze) tylko z Arki kawałecze drogi ok 4km w którym budynku przebywasz A.C.D. :D :D
Witaj jestem zakwaterowany na 9 piętrze w budynku A super widok na morze.Tańce mamy na miejscu ,ale też odwiedzamy inne miejsca gdzie można potańczyć.Pogoda super polecam Arkę i cały Kołobrzeg.Gorąco pozdrawiam :D
Gratulace henry66. Kołobrzeg jest super, przed pięcioma dniami własnie wróciłam i juz do niego tęsknię.
wojtek11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2012 14:45
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: wojtek11 »

Anka też byłas w Arce :?:
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

wojtek11 pisze:Anka też byłas w Arce :?:
Nie w Arce ale w Kołobrzegu.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Anusiu
Dla Pacjentów - Leczenie Uzdrowiskowe
REZYGNACJA Z LECZENIA UZDROWISKOWEGO

W przypadku podjęcia decyzji o rezygnacji z wyznaczonego terminu i miejsca leczenia uzdrowiskowego ubezpieczony powinien niezwłocznie zwrócić potwierdzone skierowanie do oddziału Funduszu.

Każda rezygnacja z leczenia powinna być uzasadniona i pisemnie udokumentowana. Oddział Funduszu uznaje rezygnację i zwrot potwierdzonego skierowania na leczenie uzdrowiskowe / rehabilitację uzdrowiskową za zasadny w szczególnych, udokumentowanych przypadkach, a zwłaszcza, gdy ich powodem jest:

wypadek losowy,
choroba świadczeniobiorcy (np. pobyt w szpitalu).

W przypadku uznania rezygnacji, oddział Funduszu wyznacza nowy termin realizacji skierowania w ramach posiadanych możliwości oddziału Funduszu oraz zgodnie z pierwotną datą wpływu skierowania.

Brak pisemnego udokumentowania rezygnacji z miejsca lub terminu leczenia uzdrowiskowego jest traktowany jako nieuzasadniony zwrot skierowania. Natomiast nieuzasadniony zwrot skierowania jest traktowany jak złożenie nowego skierowania i rozpatrywane w ramach jego ważności.

Podstawą do rozpatrzenia rezygnacji z leczenia jest pisemne uzasadnienie i udokumentowanie zwrotu, a także dostarczenie oryginału potwierdzonego skierowania na leczenie uzdrowiskowe / rehabilitację uzdrowiskową.
mmaria
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 maja 2014 15:22
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: mmaria »

Witam, jak tam w lubelskim kolejka o mnie dziś 45 w dół mam numerek 3655... jak mogę przewidywać termin wobec powyższego i gdzie najczęściej dają , jakie ośrodki i miejscowości jada z NFZ, pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Mmaria masz już dość niski numerek myślę ,że około lipiec-sierpień dostaniesz przydział.A co do ośrodków to zależy od twojej jednostki chorobowej :?:Wejdz sobie na stronę funduszu i tam gdzieś jest na jakie schorzenia i gdzie mają podpisane umowy.Tam nie ma konkretnych ośrodków tylko miejscowości do których mogą kierować.
ODPOWIEDZ