Etna Weneda Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
marakesz
Na forum od: 28 gru 2012 21:38

Re: Etna Weneda Kołobrzeg

Post autor: marakesz »

Podobno Etna przepadła w przetargu jako ośrodek sanatoryjny ZUS w przyszłym roku. Być może jednak będzie tym ośrodkiem kiedyś jeszcze, więc zamieszczam swoje uwagi starając się być obiektywną.W sumie jestem z pobytu zadowolona i na pewno nie należę do malkontentów.Można byłoby coś jednak poprawić stąd moje uwagi:)
Niewątpliwą zaletą ośrodka jest jego lokalizacja, blisko mola i plaży a także centrum miasta. Personel medyczny: rehabilitanci sympatyczni, zaangażowani i kompetentni,część średniego oraz wyższego personelu medycznego - czasami miało się wrażenie, że jest "zmęczona" tą pracą i pacjentami, chociaż pewnie za karę tam nie pracowała:) Baza zabiegowa dosyć dobra.Wyżywienie dość dobre, obiady można powiedzieć bardzo dobre, mniej może urozmaicone śniadania i kolacje, ale w sumie nie ma co narzekać. Obsługa hotelowa: sprzątaczki, kelnerzy sympatyczni i uśmiechnięci, resztę również można byłoby ocenić pozytywnie gdyby nie drobne wyjątki w postaci mniej sympatycznych a bardziej naburmuszonych osób. Może to specyfika Kołobrzegu, ale osób naburmuszonych) i mało sympatycznych dla klienta spotkałam w Kołobrzegu w różnych miejscach trochę, aby nie powiedzieć sporo. Wkurzające jest, jak ktoś chyba zauważył na forum, faworyzowanie przebywających w ośrodku Niemców. Pokoje o wyższym standardzie, z dużą ilością ręczników i lepszej jakości papierem toaletowym.Może to drobnostki,ale dosyć irytujące.Polski kuracjusz w przeciwieństwie do niemieckiego, liczyć mógł jedynie na jeden szarobury ręcznik na cały 24 dniowy turnus oraz równie szarobury papier toaletowy. Oszczędność na ręcznikach i papierze marna, ale wrażenie negatywne pozostaje:) Bo ileż można zaoszczędzić na ręcznikach i papierze toaletowym? Notabene ów " cenny " ręcznik należało złożyć przed wyjazdem wraz z kluczem w recepcji co było koniecznym warunkiem dla uzyskania wypisu z sanatorium. Zabawna dosyć praktyka:)
Awatar użytkownika
nietuzinkowa40
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2014 12:47
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: nietuzinkowa40 »

Cóż jadę do dawnej Etny ...teraz Medikura w styczniu
Zweryfikuje opinie i oczywiście dodam coś od siebie ;)
A tak nawiasem mówiąc nie mogę się juz doczekać wyjazdu :D
Pozdrawiam wszystkich cieplutko :kwiat:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Zazdroszczę Ci wyjazdu.
Ech ...Kołobrzeg... :roll:
Żyć ..nie umierać. 8-) ;)
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
nietuzinkowa40
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Suzen dziękuję :)
Będę tu pisać jak jest ;)
Myślę że jakoś dam radę ze wszystkim :oops:
Pozdrawiam cieplutko :serce:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pewnie ,że dasz radę. :) 100% :lol:
Tylko pamiętaj o relacji z pobytu,bo w ferworze codziennego życia sanatoryjnego można zapomnieć.
Awatar użytkownika
nietuzinkowa40
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Spokojnie Suzen staram sie zawsze dotrzymywać danego słowa :)
Zresztą wiem ze to moze pomoc innym forumowiczom:)
A tym bardziej tym raczkujacym w senatoryjnym zyciu ;)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Cieszę się,że dotrzymujesz słowa.Pomoc innym kuracjuszom jest jak najbardziej wskazana.
Czekam na najnowsze informacje z kurortu.
Serdeczności :kwiat:
Awatar użytkownika
nietuzinkowa40
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jasne Suzen ale do wyjazdu jeszcze troche czasu ...;)
Także tu trochę jeszcze pozawaracam głowę ku uciesze i niepocieszeniu co niektórych :lol:
ODPOWIEDZ