Etna Weneda Kołobrzeg
Re: Etna Weneda Kołobrzeg
Niewątpliwą zaletą ośrodka jest jego lokalizacja, blisko mola i plaży a także centrum miasta. Personel medyczny: rehabilitanci sympatyczni, zaangażowani i kompetentni,część średniego oraz wyższego personelu medycznego - czasami miało się wrażenie, że jest "zmęczona" tą pracą i pacjentami, chociaż pewnie za karę tam nie pracowała:) Baza zabiegowa dosyć dobra.Wyżywienie dość dobre, obiady można powiedzieć bardzo dobre, mniej może urozmaicone śniadania i kolacje, ale w sumie nie ma co narzekać. Obsługa hotelowa: sprzątaczki, kelnerzy sympatyczni i uśmiechnięci, resztę również można byłoby ocenić pozytywnie gdyby nie drobne wyjątki w postaci mniej sympatycznych a bardziej naburmuszonych osób. Może to specyfika Kołobrzegu, ale osób naburmuszonych) i mało sympatycznych dla klienta spotkałam w Kołobrzegu w różnych miejscach trochę, aby nie powiedzieć sporo. Wkurzające jest, jak ktoś chyba zauważył na forum, faworyzowanie przebywających w ośrodku Niemców. Pokoje o wyższym standardzie, z dużą ilością ręczników i lepszej jakości papierem toaletowym.Może to drobnostki,ale dosyć irytujące.Polski kuracjusz w przeciwieństwie do niemieckiego, liczyć mógł jedynie na jeden szarobury ręcznik na cały 24 dniowy turnus oraz równie szarobury papier toaletowy. Oszczędność na ręcznikach i papierze marna, ale wrażenie negatywne pozostaje:) Bo ileż można zaoszczędzić na ręcznikach i papierze toaletowym? Notabene ów " cenny " ręcznik należało złożyć przed wyjazdem wraz z kluczem w recepcji co było koniecznym warunkiem dla uzyskania wypisu z sanatorium. Zabawna dosyć praktyka:)
- nietuzinkowa40
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2014 12:47
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 1
Zweryfikuje opinie i oczywiście dodam coś od siebie
A tak nawiasem mówiąc nie mogę się juz doczekać wyjazdu
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
- nietuzinkowa40

Będę tu pisać jak jest
Myślę że jakoś dam radę ze wszystkim
Pozdrawiam cieplutko
Tylko pamiętaj o relacji z pobytu,bo w ferworze codziennego życia sanatoryjnego można zapomnieć.
- nietuzinkowa40

Zresztą wiem ze to moze pomoc innym forumowiczom:)
A tym bardziej tym raczkujacym w senatoryjnym zyciu
Czekam na najnowsze informacje z kurortu.
Serdeczności
- nietuzinkowa40

Także tu trochę jeszcze pozawaracam głowę ku uciesze i niepocieszeniu co niektórych