Witam Tadeusz, z tego co mi wiadomo Wiarus wznowił działalnosc bo przez wiele lat tam nic wielkiego się nie działo, z zewnątrz jest odświeżony nic nie wiem na temat zabiegów bo zawsze jeżdziłem do troszkę dalej położonej Geovity, samo usytuowanie to Muszyna Złockie przy spokojnej alei z deptakiem przy której jest parę sanatorium, przez wiele lat nic wielkiego tam się nie działo bo zmieniali się ich własciciele- cały czas działa Geovita położona na samym końcu tego ciągu z ładnym basenem i małą kawiarenką, obok niej jest Activia po remoncie , kiedyś z nocnym klubem i kręgielnią, troszkę się pozmieniało po wybudowaniu wyciągu krzesełkowego w Szczawniku odległym o około 2=3 km, polecam wybrać się na wycieczkę własnie w tamtą stronę na Bacówkę pod Wierchomlą, piękne widoki zamarzniętego potoku zimą, sama Muszyna nazywana ubogim krewnym Krynicy powolutku się rozwija bo urokliwa była zawsze i bardzo senna nadająca się doskonale do spacerów i wycieczek, jeżeli lubisz spacery i odpoczynek na świeżym powietrzu to miejsce jest idealne, w zimie dużo imprez typu kuligi z pochodniami, ogniska itp-nudził się na pewno nie będziesz i odpoczniesz na świeżym powietrzu ,pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę a może znajdzie się ktoś kto był w Wiarusie lub miał kontakt z ludzmi tam będącymi ,pozdrawiam