Sanatorium Róża w Ustroniu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Sanatorium Róża w Ustroniu

Post autor: margot »

Violet , a czy tak baaardzo nieśmiało zapytam gdzieś zerkałeś na książki ?
Ale muszę pochwalić się ( nie we wszystkich kręgach ) zdobyłam krótko określając ,, DOBRĄ " książkę ,, GORALENVOLK "- nie piszę , że polecam , ale jest DOBRA ...................
mirusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 02 gru 2012 17:52

Post autor: mirusia »

Selene pisze:Sanatorium RÓŻA przyjmuje pacjentów tylko z ZUS i pełnopłatnych i może pomieścić ca 180 osób.
Pokoje 2, 3 i 4 osobowe studio.....
Serdeczne dzięki za informacje!
Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2012 12:29 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: skrócono cytat
mirusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Selene pisze:Mirusia należy wysiąść na stacji Ustroń Zawodzie. Do Róży masz ok 600 -700 m ale pod górkę :) zatem w zimie z bagażem może być zadyszka.
Proponuję taxi za 10-12 PLN.

Pozdrawiam

Selene - jeszcze jedno pytanie - czy jest w Róży możliwość uprania i wysuszenia oraz wyprasowania drobnej odzieży ?
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Mirusia pranie ręczne w umywalce lub plastikowej misce ( jest na wyposażeniu ) suszenie zaś na balkonie lub kaloryferze :D
Dodam jeszcze, że otrzymasz zwrot kosztów przejazdu. Kwota jest uzależniona od odległości pomiędzy ośrodkiem a Twoim miejscem zamieszkania.
W moim przypadku było to 122 PLN ( ponad 400 km ).

Pozdrawiam :)
mirusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Selene pisze:Mirusia pranie ręczne w umywalce lub plastikowej misce ( jest na wyposażeniu ) suszenie zaś na balkonie lub kaloryferze :D
Dodam jeszcze, że otrzymasz zwrot kosztów przejazdu. Kwota jest uzależniona od odległości pomiędzy ośrodkiem a Twoim miejscem zamieszkania.
W moim przypadku było to 122 PLN ( ponad 400 km ).

Ja mam prawie 500 kilometrów...
To kiepsko z tym suszeniem - zima na balkonie sie nie da...

A najciekawsza jest opłata za antenę telewizyjną!!! ostatnio znajomi byli w Gołdapi i jako małżeństwo do jednej anteny musieli zapłacic kazde z osobna po 35 złociszy a tu widzę jeszcze więcej... to po prostu skandal jest moim zdaniem
Dzięki za obszerne informacje - mam nadzieję, że zwolnienie lekarskie wypisują na miejscu bez problemu...
Miłego weekendu Selene.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Mirusia opłata za telewizor 48 PLN jest za pokój nie zaś od osoby.
Zwolnienie lekarskie otrzymasz przy wypisie. Po przyjeździe możesz poprosić o zaświadczenie i wysłać je do pracodawcy. :)

Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Mirusia, nie narzekaj :D
Niedaleko, w Równicy życzą sobie cztery polskie złote za dzień oglądania telewizji :shock: Za cały ZUS-owski turnus to prawie stówa / 24 x 4 zł = 96 złotych /.
Wychodzi na to, że w Róży masz TV za pół darmo.
Pozdrawiam.
mirusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

violet58 pisze:Mirusia, nie narzekaj :D
Niedaleko, w Równicy życzą sobie cztery polskie złote za dzień oglądania telewizji :shock: Za cały ZUS-owski turnus to prawie stówa / 24 x 4 zł = 96 złotych /.
Wychodzi na to, że w Róży masz TV za pół darmo.
Pozdrawiam.
No ale te wszystkie opłaty, dopłaty - za TV, za powietrze, za... a nazywa się, że sanatorium za darmo... a TV to przecież żaden luksus tylko zwyczajna sprawa dzisiaj...
ze wszystkich stron tylko z nas zdzierają...

Ale nic to - najważniejsze zdrowie!
Pozdrawiam Was i zyczę pięknej niedzieli
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Mirusiu luksus to już masz , że dostałaś Różę . Jak tam dzwoniłam to pokój coś ok. 230 zł w styczniu i żadnych promocji. Kiepska strona ale opinie pozytywne tak ,że przebolej ten telewizor i ciesz się już dziś. Pozdrawiam :)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Mirusia !
Byłam z ZUS w Równicy i nie płaciłam za taksę klimatyczną ani złotówki.TV ? to inna bajka-faktycznie jest drogo za cały turnus 24 dniowy.Ja byłam w czerwcu ,więc nie kupowałam karty TV .Nawet wieczory spędzałam poza pokojem.A późny wieczór ? miałam balkon do dyspozycji -bo w pokoju już trzeba było być.Teraz jest gorzej-ciemno już o 16-ej ...więc odżałowałabym te 96zł.Nie ma co narzekać i tak turnus jest dłuższy niż z NFZ -darmowy i do tego zwracają za podróż.Za tzw. powietrze opłaty nie pobierają to można zaszaleć i ogladać TV :lol:
ODPOWIEDZ