SZPITAL UZDROWISKOWY"KOGA"KUDOWA-ZDRÓJ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
MarzenaM1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2010 16:23
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 2

SZPITAL UZDROWISKOWY"KOGA"KUDOWA-ZDRÓJ

Post autor: MarzenaM1 »

Witam!
Czy ktoś był w tym sanatorium?
Jeśli tak to proszę o kilka informacji , ja jadę tam w grudniu i nie wiem czy płakać :( , czy się śmiać :D .
Oregon
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2011 19:12

Re: SZPITAL UZDROWISKOWY"KOGA"KUDOWA-ZDRÓJ

Post autor: Oregon »

Raczej płakać, byłem tam w 2008 roku , obraz nędzy i rozpaczy zarówno pod względem medycznym jak również ogólnym /wyżywienie,część socjalna, kulturalna/ jeżeli coś jest ciekawego to samo miasto i bardzo ładny park uzdrowiskowy w jego centrum.
Oregon
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2011 19:12

Post autor: Oregon »

Jak popatrzyłen na datę wyjazdu, to Marzena już była i wie jak tam jest z własnego doświadczenia...czy odbiega od tego co napisałem?
Opieram się na porównaniu do innych tego typu uzdrowisk... najlepsze do tej pory a byłem już w 6 to...Ustronie k. Wisły Sanatorium "Równica"
Awatar użytkownika
SonataDuszniki
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2011 12:07

Post autor: SonataDuszniki »

Szczerze mówiąc to nigdy nie miałem okazji być w tym szpitalu uzdrowiskowym,wiec nie mogę napisac swojej opinii na ten temat. Co innego gdybyście zapytali mnie o Duszniki w kotlinie kłodzkiej.
Moniaa28
Na forum od: 25 lip 2011 23:46

Post autor: Moniaa28 »

hej witam Was!
i jak bylo w tym sanatorium?jakies wskazówki?warto jechac?wiem ze to duzo zalezy od zabiegów, ale takze od klimatu i ludzi...napiszcie bo wybieram sie tam we wrzesniu
JOLA1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2010 18:48

Post autor: JOLA1 »

Byłam w "Kodze" w styczniu tego roku. Nie polecam, mimo że miałam pokój świeżo po remoncie,Wspominam jako beznadziejny.Sam budynek stary, smutny,sprawiarący wrażenie przygnębiające.Jest to najgorszę senatorium w Kudowie.Wyżywienie beznadziejne.Byłam na diecie .Jedyne co mi pozostało w pomaięci, toi powtarzające się klopsy.CZęsto brakuje dodatkowego chleba do kolacji.Sama Kudowa jest urokliwa, jednak nigdy "KOGI"

gi"
ona
Na forum od: 07 cze 2012 20:27

Post autor: ona »

Byliście w Koga I czy II????
Ja byłam w czerwcu 2011 w II na Warszawskiej w Kudowie i warunki były bardzo dobre!
Pokoje czyste z wyposażeniem: łazienka, tv, radio, duże lustro, czajnik, zastawa, lampka nad lustrem w łazience co dla kobiety ma znaczenie.
Posiłki nie powtarzały się, ale do zaakceptowania, jedynie chleb nie zawsze był świeży i to jedyna uwaga, ale jeśli wybiera się dietę lekkostrawną to nie dziwota że jedzenie nie smakuje! Personel miły.
Dla niektórych wadą może być to że nie ma w budynku zabiegów, trzeba się przejść ok 300, 400 metrów, latem to jednak nie przeszkadza, a zimą lepiej zostać w Łazienkach i czekać na kolejny zabieg.
Nie wierzę w to co niektórzy tu piszą, chyba nie macie pojęcia jakie są warunki w innych sanatoriach.
Jedźcie do Krynicy Zdroju tam będziecie mieli wprost "królewskie" warunki.
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2012 22:12

Post autor: Bea71 »

A jak wygląda KOGA na chwilę obecną? Może ktoś tam był ostatnio i podzieli się swoimi wrażeniami...:)
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2012 22:12

Post autor: Bea71 »

A może ktos jednak się wypowie na temat KOGI ? Jadę tam w czerwcu i chciałabym mieć jakies bieżące informacje.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ