Sanatorium Zdrowie Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jagna
Na forum od: 20 lut 2011 19:23

Sanatorium Zdrowie Ciechocinek

Post autor: jagna »

Witam.
Wyjeżdżam do Ciechocinka -21 marca -sanatorium Zdrowie ul.Piłsudskiego 3 .Czy ktoś może mi coś napisać na ten temat,z góry,dziękuję.
Pozdrawiam
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2011 17:01

Re: Sanatorium Zdrowie Ciechocinek

Post autor: manka »

Bardzo proszę, napisz jak było; tj. jak warunki zakwaterowania, czy są "1", które wg Ciebie pokoje są najlepsze, jak baza zabiegowa, jakie rozrywki (oprócz tańców), czy Jesteś zadowolona z pobytu? Dziękuję z góry za wszystkie informację. Mam tam skierowanie z NFZ na koniec stycznia 2012r
Awatar użytkownika
re12nia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2011 20:01
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: re12nia »

Jestem aktualnie w sanatorium Zdrowie.Pooje są 12 i 3 osobowe z azienkami.Jeśi zależy Tobie na pokoju 1 osobowym to chyba sporo jestJeśi będziesz 30 stycznia przed poudniem to napewno dostaniesz Bierz poój w tej części gdzie jest wyremontowaneBo nie szystie pokoje są odnowione Jest to obiet 4 piętrowyz dwiema windamiSą dwie zmiany na jadalni.Jedzenie bardzo dobre i jak na razie nic się nie powtarza. Zabiegi są w jednym budynku nie ma basenu. Można wyupić arnet w Szitalu Uzdrowisowym nr 1,gdzie godzina basenu wychodzi 6 zeta.Jest Pani KO. Są wieczorki w Teatralnej przy DW PKP ten zapoznawczy,jest odpatny e tylko to bo nie ma Pani KO i tyo placisz za miejsce przy stoiku.Organizowane są wycieczki do Lichenia{zabrako chętnych-cena 48 z} przy dw PKP można zapisać się za 35zeta Wycieczka do Torunia Różne występy-jeśi z calego programu skorzystać byś chciala to potrzeba mieć przeszlo 200 zeta.Jest spacer z przewodnikiem po Ciechocinku.W sanatorim niczego nie kupisz musisz wyjść aby cokolwiek kupić.Sanatorim jest w centrum-bisko Grzybka więc blisko do sklepów i też bisko do dyskontów.No cóż jest tyo sala teewizyjna.Życzę udanego pobytu i kuracji i najważniejsze udanego towarzystwa.
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Śliczne dzięki za odzew i wyczerpujące informacje. Pozwolę sobie jeszcze raz zawrócić Ci głowę: czy działają tężnie i czy wstęp jest płatny, czy pokoje są ciepłe i czy często sprzątane, czy są w nich telewizory, czy daleko jest basen, czy któreś piętro jest szczególnie godne polecenia?
Z góry bardzo dziękuję, serdecznie pozdrawiam i zdrowia życzę.
Awatar użytkownika
re12nia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Pokoje w odnowionej części są takie same wszystkie na wszystkich piętrachTeewizory są w poojach pazmowechyba 32 calowe są odpatne za ich użytowanie trzeba zapacić 3 zeta na dobę razy 21 dni to jest 63 zeta W starej częsci są male telewizory to po 2 zeta za dobę .Tężnie są nie czynne więc naturalnie bezpatneKoo nich są robione różne prace ziemnne.Także parku zdrojowym pelnią parą są roboty. Poza tym będzie Pani jak kazdy kuracjusz placil "kimatyczne"-3.50 zeta za kazdy dzien pobytu w sanatorium.Sa zwolnieni osoby mające grupę na"oczy" i pracujacy kiedyś przy azbeście. Co do ogrzewania pokoji,to zostawia to dużo do życzenia.Zależy to kto co lubi.Do basenu solankowego jest kolo 200-300metrów.Życzę udanych kuracji i dobrego wypoczynku.
Awatar użytkownika
re12nia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Co do sprzątaniaTo pokoje są sprzątane codziennie w dni robocze.Co do zbiegów to masaż suchy i masaż podwodny niestety odpatny.Życzę zdrowia!
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jeszcze raz pozwolę sobie zwrócić Ci głowę: co z tym grzaniem? Przeraziłam się, bo horror przeżyłam już raz w Muszynie (musiałam spać w grubej bluzie na piżamę i w skarpetach). Czy da się przebywać w pokoju w w cienkiej bluzce?, czy interweniujecie u dyrekcji? I jeszcze pytanie o basen. Czy wiesz coś o ewentualnej grupowej gimnastyce w basenie solankowym?, czy można tylko kupić sobie "wjazd" i pływać jak się chce?
Dziękuję i pozdrawiam z życzeniami dalszego wspaniałego pobytu
Awatar użytkownika
re12nia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Teraz dobrze ogrzewają i można być ubranym w cienkiej buzeczce, co do indywidualnego basenu gdzie są cwiczenia to nie wiem czy takie zabiegi można wykupić.Zapyta się Pani kiedy do Ciechocinka przyjedzie. W dużo sanatorii jest basen jest tylko dwa lub trzy z wodą solankową Można wybrać co komu pasuje.Zapomnialam napisać że w pokojach też jest radio-choć zauważyam w nie których.W nowej części to są na zmianne pokoje jeden jednoosobowy,następny dwuosobowy i tak na zmianę..Na pierwszym piętrze jest pielęgniarka calodobowa.Jeśli by Pani chciala blisko dyżurki.Życzę udanej kuracji i miego wypoczynku.A zapomniałam napisać że nas meldowali po godzinie 12,wcześniej czekaliśmy na sali telewizyjnej gdzie każdy wpisal się na listę,aby wedug niej się meldować.Myślę że nie będzie miala Pani klopotu z pokojem jednoosobowym Te nie mają takiego "wzięcia".Pozdrawiam.!
Awatar użytkownika
re12nia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Od dzisiaj zrobio się chodno na dworzespada temeratura do minus 10 stopni.W poojach zrobio się chodno.Radzę zabrać trochę ciepych ciuchów.Teraz nit nie będzie interweniowaltym bardziej że za ila dni wyjeżdżamy,a na rozgrzewkę ewentualnie można zaupić odpowiedni trunek i wypić na zakończenie.Nam zafundowali marne ogrzewanie na początu turnusu i na koniec. Proszę napisać,jak z ogrzewaniem będzie na Pani turnusie czyli od 30 stycznia.??????Dostepny komputer jest na korytarzu przy windzie na parterze.
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Udało mi się przesunąć termin: będę od 20 lutego. Też nieciekawa pora roku ale tak wyszło. Oczywiście będę pisała i o "naszym sanatorium", i o Ciechocinku. Cieszę się, że i Ty i jeszcze ktoś na forum chwalą basen w szpitalu nr 1 (czy ciepła woda, jak jest głęboki?) - planuję korzystać. Fajnie, że jest komputer, to nie będę musiała dźwigać laptopa. Bardzo Wam współczuję tych zimnych pokoi, co na to kierownictwo? Rozgrzewajcie się czym możecie! Pozdrawiam, życzę ciepełka i szczęśliwego powrotu do domu.
ODPOWIEDZ