Etna Weneda Kołobrzeg
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Etna Weneda Kołobrzeg
Jest -był to chyba pierwszy i PRAWDOPODOBNIE Jedyny ośrodek w Polsce w ,którym pracownicy czytaj Panie Recepcjonistki ,Panie Pielęgniarki pracują Już wg standartow XXI wieku.
Śmiesznym naprawdę jest ,że w pozostałych ośrodkach kuracjusz traktowany jest jak dziecko ,a Panie Recepcjonistki ,Pielęgniarki pokazuja kto Jest ..górą .
My Kuracjusze pozwalamy i godzimy się ,aby personel miał bez względny spokoj 22 siusiu paciorek i spać .
Podczas tegorocznego Euro w pewnym osrodku o 22 wylanczano ..prad aby byl spokój ,skonczylo sie to na drugi dzien ..niezła zadymą!!(mecz Polska-Rosja)mecz byl od 21,45!!!!!
Pani lat około 25-30 wygłasza monologi do Pani ,Pana ,ktorzy nie zamowili Sobie taksowki i nie zdarzyli na 22, monolog Nieraz z groźbami o..wydaleniu a nie daj Boże ,aby poczuła woń drinka czy ..piwa ,ktore to napitki są ogólnie Dostępne !!
Co robi straceniec ..napędza koniunkturę ..przekupując owe osoby Kawami ,bombonierami tudziez podobnymi wtedy straceniec ma juz nieograniczone możliowości na male pozniejsze powroty ( wielokrotnie sprawdzone )
Uważam ,że tak do sanatoriow z NFZ czy też ZUS wyjeżdżają Osoby w pełni Świadome i Naprawde nikt Nikt nie musi kontrolować powrotów .
Ileż to razy zdarzało się gdy turnusy dobiegały końca ,że po tych ostatnich tańcach Para chciał sie Romanycznie pożegnać Spacer np godzinny po uprzedzeniu personelu w okresie zimowym ,czy Nawet co również się zdarzało całonocy w okresie letnim
FOBIE może i tak.
Kilka lat temu nawet Kabaret Rak miał piosenkę o Kołobrzegu ,ze w osławionej Mewie V kuracjusze NIGDY nie byli na zachodzie Słońca bo obchod rozpoczynal sie od 21,30 .
Dlatego rozumię wielkie rozgoryczenie bylych Kuracjuszy Etny ,ze nie podpisal ktoś czegoś .
Bedąc w tym roku latem w Kołobrzegu ( czerwiec ) znajomi z Etny zawsze bawili się do oporu np w Verano prawie 30 minut spacerkiem a Osoby z innych ośrodkow karnie o 21,35 opuszczali sale aby stawic sie na 22 w swoich pokojach.
Najbardziej irytowaly te spojrzenia ,kto z kim i o której wraca ..BEZCENNE
zazdrość ..chyba tak
przepraszam ja byłem terz i nie moge stwierdzic napewno masz bardzo wysoko postawioną poprzeczke w jakosci ale zus ciebie nie wysłał do spa tylko na leczenie profilaktyczne wspominasz ikara proponuje pojechac tam prywatnie i napewno będziesz zadowolona tylko wez nowy Iikar ja skolei wenede bardzo miło wspominam trudno w takim zbiorowisku ludzi zajdą sie malkątenci dziękiddd pisze:Pierwszy raz bylam w sanatorium, ale takiego brudu, balaganu , braku jakichkolwiek zasad higieny i dezynfekcji na zabiegach to nie widziałam. Dziwię sie ze wogóle taki obiekt jest dopuszczony do uzytku i nikt tego nie kontroluje. Pokoje brudne ( obrzydliwy recznik 1 na 3 tyg, posciel tak samo na 3 tyg, narzuty na łózka nie prane, brudne , po poprzednim turnusie) jedzenie obrzydliwe (codzienna mielonka+ 3 plasterki ogórka lub 2 plasterki zielonego pomidora ) bedzie mi sie sniło do konca zycia nie wspomne o obiadach ( polecam pierogi ). Popieram wszystkie negatywne opinie i zgadzam sie z nimi w 100 %, Pobyt moze i mily bo to ludzie tworza atmosfere ( ja nie narzekam na towarzystwo ), ale tu chodzi o warunki w jakich mieszkamy przez 3 tyg. Brak usprawnien dla osób niepełnosprawnych. Na patio oczywiscie jest internet, ale ciezko bylo z niego skorzystac, bo caly czas siedzieli tam niemieccy kuracjusze i zagluszali wszystko swoim smiechem i szwargotem. Zreszta wszyscy mielismy takie odczucia ze Niemcy byli faworyzowani , a my jako ludzie gorszej kategorii. Czy my bylismy tam za darmo????? I bardzo dobrz ze zus w koncu zmienil podmiot rehabilitacji, nie mam porownania co do innych osrodkow , ale co tam zobaczylam przeszlo moje najsmielsze wyobrazenia. Jest XXI wiek a tam zatrzymali sie na latach 70-tych. Szkoda tylko pieknego budynku, moze inny zarzadzajacy ?????????? ( z ikra).
niechce polenizowac ale pajęczyny jak bende chciał to napewno znajde w twoim domu ale zastanów się zapraszasz gości do swego domu a po imprezie dowiadujesz się ze to nidobre zastawa nie ta jak bys się czuła zus za ciebie zaplacił nie straciłaś grosza dostałaś za pobyt zwolnienie zwrot kosztów dojazdu i masz jeszcze pretensje zastanów się jedz do mewy dwa to zobaczysz dopiero warunki ja byłem trzy tygodnie dziękujeddd pisze:A wyobraz sobie ze nie mam bardzo wysokich wymagan, ale bardzo dobrze znam zasady mycia i dezynfekcji sprzetu uzywanego po zabiegach , nie wspominajac juz o podstawowych zasadach sprzatania. Zreszta to nie jest tylko moja opinia na temat warunkow higienicznych w tym sanatorium. Nie wspominajac juz o pajeczynach na lampkach w recepcji, ktora wita gosci na same dzien dobry. I nie pisalam o zadnym ikarze, tylko napisalam ze ludzie zarzadzajacy ta placowka powinni miec troszke ikry w sobie i wyjsc poza biurka i czasem posprawdzac pokoje co sie w nich znajduje. ( czytaj ze zrozumieniem ) pozdrawiam
-
forumowicz
Szlak mnie trafia,czytam,czytam ,ale już mi nerwy puszczają.Kobieto lub Mężczyzno, to sanatorium nie spa,co Ty sobie wyobrażałaś-ęś,pokoje zamkowe ,sterylne,plus własna pokojówka??....to sobie prywatnie zafunduj.ddd pisze:A wyobraz sobie ze nie mam bardzo wysokich wymagan, ale bardzo dobrze znam zasady mycia i dezynfekcji sprzetu uzywanego po zabiegach , nie wspominajac juz o podstawowych zasadach sprzatania. Zreszta to nie jest tylko moja opinia na temat warunkow higienicznych w tym sanatorium. Nie wspominajac juz o pajeczynach na lampkach w recepcji, ktora wita gosci na same dzien dobry. I nie pisalam o zadnym ikarze, tylko napisalam ze ludzie zarzadzajacy ta placowka powinni miec troszke ikry w sobie i wyjsc poza biurka i czasem posprawdzac pokoje co sie w nich znajduje. ( czytaj ze zrozumieniem ) pozdrawiam
Wróciłam z Etny pod koniec października zadowolona z pobytu w 100%,jak Ci rzekomy brud w pokoju przeszkadzał ,to trzeba było sobie posprzątać,czasu wolnego było ful.....,i dodatkowa rehabilitacja była by.
Ogarnij się ,i nie wypisuj bzdur,bo obrażasz ludzi ,w większości mających inne zdanie!!!!
- magaziata
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2011 10:10
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy