Polanica Zdrój- Wielka Pieniawa

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
gre_ys
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2009 15:58
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 9

Polanica Zdrój- Wielka Pieniawa

Post autor: gre_ys »

Proszę o najnowsze opinie z pobytu, mam skierowanie do szpitala uzdrowiskowego (kardiologia). Czy jest możliwość rezerwacji 1-osobowego pokoju.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Polanica Zdrój- Wielka Pieniawa

Post autor: Selene »

Witaj gre_ys :)

Jest to trudne ale nie niemożliwe. Zadzwoń i zapytaj czy możesz zarezerwować jedynkę.
Jeżeli się nie uda na pw napiszę jak to zrobić. :D

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
gre_ys
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Selene. Dzwoniłam, usłyszałam -brak wolnych 1-ek. Jeśli możesz proszę o radę. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gre_ys
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Selene. Dziękuję za informacje,tym się podparłam dzwoniąc, ale wszystkie już zajęte, "może do przyjazdu coś się zmieni"-tak brzmiała odpowiedż. Jeszcze raz, wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
DarkoZ
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2013 16:35

Post autor: DarkoZ »

Witam.
Pozwoliłem podpiąć się pod temat.
27.02.2013r. zaczynam turnus w Szpitalu Uzdrowiskowym Wielka Pieniawa - Polanica-Zdrój (z ZUSu na układ ruchu).
W związku z tym mam pytanie. Mam stawić się na ul. Parkowej 4 czy to jest główny budynek ? Jeżeli tak, to czy to oznacza że zostanę tam zakwaterowany czy mogą mnie gdzieś "wykopać" do innego obiektu ?
Jak załatwić pokój 1- osobowy ?

Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jeśli ma Pan wpisane w skierowaniu - Szpital Uzdrowiskowy "Wielka Pieniawa" ul.Parkowa 4 , 57-320 Polanica Zdrój to zostanie Pan w tym budynku zakwaterowany .Przebywałem na turnusie NFZ w "Wielkiej Pieniawie " w lipcu 2006 r.Wówczas jedynki były tylko dla komercyjnych krajowych i zagranicznych. Zabiegi są na miejscu i jest super basen. Proszę zapoznać się ze stroną internetową "Wielkiej Pieniawy". Jechać pomimo zimy.Miłego pobytu!
forumowicz

Post autor: forumowicz »

1.proszę dzwonić do nich! czym prędzej.
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Post autor: kama »

Witam. Ja byłam w Pieniawie 2011r.z NFZ. Jest super, zabiegi na 5, warunki lokalowe również. Pokoje są wyposażone w czajniki, chłodziarki. Okolica sprzyja długim spacerom. Życzę miłego pobytu, trafionych zabiegów oraz miłego towarzystwa. Pozdrawiam
rilla35
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2013 18:06

Post autor: rilla35 »

Wybieram się do Wielkiej Pieniawy w czerwcu ( skierowanie Zus). Chciałbym wiedzieć czy wszystkie pokoje 1-osobowe posiadają łazienki i jak jest wyposażony pokój, oraz czy parking na samochód jest płatny. Jeżeli ktoś tam był ostatnio to proszę o odpowiedź.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witam, :)

Wielka Pieniawa to moim zdanie najpiękniejsze i najlepsze sanatorium w Kłodzkiej. Wszystko na miejscu, w jednym budynku. Na parterze jadalnia, baseny ( są dwa ), sauny, spa, zabiegi "mokre", zakład kosmetyczny, kawiarenka i kilka małych sklepików. Strefa wi-fi w wyznaczonym miejscu na paterze. Trzeba mieć swój laptop. Obiekt w pełni przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Jest winda. Na I i II piętrze zabiegi tzw. suche.
ZUS ma zakontraktowane tylko pokoje 2 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym. W pokoju są czajniki, talerzyki, sztućce i czajnik.
Telewizor płatny 6 zł za dobę. Można wykupić na określoną ilość dni. Ręczniki są, i są wymieniane bezpłatnie w miarę potrzeby.
Jedzenie standard tak jak w każdym sanatorium ale można zrobić dopłatę - 8,70 zł za dobę i mieć go więcej.
Zabiegi są również w soboty są tylko do południa natomiast w pozostałe dni w godzinach po południowych również.
Parking również jest ale płaty 13 zł za dobę - koszmarnie drogo!
W wolnym czasie można zwiedzać z biurem podróży: WIEDEŃ, Jaskinia Macochy, ADRSPACH, NOVE MESTO – NACHOD
BROUMOV, WAMBIERZYCE, KUDOWA -CZERMNA -DUSZNIKI, PANORAMA RACŁAWICKA-Wrocław, KOPALNIA ZŁOTA W ZŁOTYM STOKU, KSIĄŻ, HENRYKÓW - KŁODZKO, ZIELENIEC.
Wieczorna rozrywka czyli... czy Pani ze mną zatańczy: najpopularniejszy Dom Zdrojowy i Piekiełko a dla młodzieży dyskoteka Colombina Club.

Pozdrawiam i życzę trafionej i skutecznej kuracji
Selene :)

DarkoZ już się... kuruje zatem, może się odezwie i coś doda :?:
ODPOWIEDZ