Polanica Zdrój- Wielka Pieniawa
- gre_ys
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 19 gru 2009 15:58
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 9
Polanica Zdrój- Wielka Pieniawa
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Re: Polanica Zdrój- Wielka Pieniawa
Jest to trudne ale nie niemożliwe. Zadzwoń i zapytaj czy możesz zarezerwować jedynkę.
Jeżeli się nie uda na pw napiszę jak to zrobić.
Pozdrawiam
- gre_ys
- Pomocny Kuracjusz

Pozdrawiam
- gre_ys
- Pomocny Kuracjusz

Pozwoliłem podpiąć się pod temat.
27.02.2013r. zaczynam turnus w Szpitalu Uzdrowiskowym Wielka Pieniawa - Polanica-Zdrój (z ZUSu na układ ruchu).
W związku z tym mam pytanie. Mam stawić się na ul. Parkowej 4 czy to jest główny budynek ? Jeżeli tak, to czy to oznacza że zostanę tam zakwaterowany czy mogą mnie gdzieś "wykopać" do innego obiektu ?
Jak załatwić pokój 1- osobowy ?
Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc.
-
forumowicz
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Wielka Pieniawa to moim zdanie najpiękniejsze i najlepsze sanatorium w Kłodzkiej. Wszystko na miejscu, w jednym budynku. Na parterze jadalnia, baseny ( są dwa ), sauny, spa, zabiegi "mokre", zakład kosmetyczny, kawiarenka i kilka małych sklepików. Strefa wi-fi w wyznaczonym miejscu na paterze. Trzeba mieć swój laptop. Obiekt w pełni przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Jest winda. Na I i II piętrze zabiegi tzw. suche.
ZUS ma zakontraktowane tylko pokoje 2 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym. W pokoju są czajniki, talerzyki, sztućce i czajnik.
Telewizor płatny 6 zł za dobę. Można wykupić na określoną ilość dni. Ręczniki są, i są wymieniane bezpłatnie w miarę potrzeby.
Jedzenie standard tak jak w każdym sanatorium ale można zrobić dopłatę - 8,70 zł za dobę i mieć go więcej.
Zabiegi są również w soboty są tylko do południa natomiast w pozostałe dni w godzinach po południowych również.
Parking również jest ale płaty 13 zł za dobę - koszmarnie drogo!
W wolnym czasie można zwiedzać z biurem podróży: WIEDEŃ, Jaskinia Macochy, ADRSPACH, NOVE MESTO – NACHOD
BROUMOV, WAMBIERZYCE, KUDOWA -CZERMNA -DUSZNIKI, PANORAMA RACŁAWICKA-Wrocław, KOPALNIA ZŁOTA W ZŁOTYM STOKU, KSIĄŻ, HENRYKÓW - KŁODZKO, ZIELENIEC.
Wieczorna rozrywka czyli... czy Pani ze mną zatańczy: najpopularniejszy Dom Zdrojowy i Piekiełko a dla młodzieży dyskoteka Colombina Club.
Pozdrawiam i życzę trafionej i skutecznej kuracji
Selene
DarkoZ już się... kuruje zatem, może się odezwie i coś doda