Hydrokolonoterapia,miał ktoś z Was?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Hydrokolonoterapia,miał ktoś z Was?

Post autor: forumowicz »

Witaj Evora :) zabieg fajny nie? szczególnie dla mixa On tak pyta o szczegóły,że powinien sobie zafundować trochę adrenaliny.
Pozdrawiam :)
forumowicz

Myślałam,że ktoś Max Tobie coś napisze na ten temat.Rzeczywiście hydrokolonoterapia jest w skrócie mówiąc "wyczyszczeniem "jelitka grubego ze wszystkiego tak naprawdę ,drożdżaków ,złogów itd.Ten zabieg coraz częściej maja w ofercie SPA.
Domowy skuteczny sposób ,może nie do końca taki domowy ,bo w ten sposób czyści się jelito przed badaniem kolonoskopii:

3 saszetki proszku do płukania okręznicy o nazwie Fortrans ,kupujemy w aptece /koszt jednej saszetki około 12 zł/.Nie przepisuje sie tego specyfiku na receptę.
2,5 l wody wszystko jedno jakiej /może byc np lekko gazowana chociaż zaleca się niegazowaną/wsypać 3 saszetki solidnie wymieszac do całkowitego rozpuszczenia./roztwór jest przezroczysty ,lekko słodkawy/,dobrze się pije po wyciśnięciu odrobinę cytryny.
Najlepiej rano na czczo pić po szklance roztworu co 5 min szklankę ,wypic wszystko najlepiech chodząc nie siadając ,nie leżąc i czekać ,najlepiej być samemu w domu ;) :lol: .
Efekt u osób ,które nigdy nie czyściły jelita za około nawet 2 godzin ,ale efekt murowany :lol: u osób czyszczacych jelitko ,nawet natychmiastowy po paru wypitych szklankach.
W taki sposób lekarz każe przygotować jelito w ciągu dnia i /można zjeśc lekki obiad np zupę/ale już do rana następnego dnia ,dnia badania nie wolno jeśc i PIC,rano badanko kolonoskopia ,polecam koniecznie ze znieczuleniem.
Robiłam bez znieczulenia ups ,ale dało się wytrzymać ,jestem ,żyję i wiem co mam :lol: a czego tam nie ma. :lol: Warto takie czyszczenie robić sobie co jakiś czas np raz na 3 ,4 miesiace.Częściej nie wolno.
Max napisz jak poszło ;) ;) :lol:
forumowicz

dla zainteresowanych mogę podać adres,badanie kolonoskopia za darmo! http://medicina.pl/index.php?d=profilak ... =pol&num=6
dają 4 flaszki OLOPEG na oczyszczenie przed badaniem, nie rozumiem za bardzo znieczulenia,znieczulenie miejscowe! czyli co psikną dezodorantem w du..ę!? i to wszystko?
i czy to nie wystarczy,czy warto potem zrobić hydrokolonoterapie?
lenka987
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2012 11:40
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: lenka987 »

raczej nie psikną, posmarują lekiem znieczulającym i to nie wszystko! to dopiero początek przyjemności :) a hydrokolonoterapie to może wcześniej sobie zrobić a resztę załatwi OLOPEG
ODPOWIEDZ