Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kto wydaje kartę?
Od 1 stycznia 2015 r. karty diagnostyki i leczenia onkologicznego będzie mógł wydać lekarz podstawowej opieki zdrowotnej (POZ), jeśli będzie podejrzewał u pacjenta nowotwór złośliwy lub lekarz specjalista w poradni ambulatoryjnej (AOS), jeśli zdiagnozuje taką chorobę.
Pacjent może otrzymać kartę także w szpitalu – jeśli w wyniku hospitalizacji (nawet niezwiązanej z chorobą nowotworową) zostanie u niego wykryty nowotwór złośliwy. W takim przypadku warunkiem wydania karty będzie potwierdzenie diagnozy. Na tych samych zasadach kartę otrzyma pacjent hospitalizowany z powodu nowotworu.
Kartę diagnostyki i leczenia onkologicznego mogą otrzymać również pacjenci z chorobą nowotworową, którzy rozpoczęli leczenie przed 1 stycznia 2015 r. W ich przypadku kartę będzie wystawiał lekarz prowadzący leczenie w szpitalu. Dzięki temu przejdą płynnie do nowego systemu.
Uratuj jedną osobę, razem pomożemy tysiącom.
Moja refleksja
Tak słyszałam dzisiaj o tym informację.To bardzo ważne. Może uda się uchronić większą liczbę ludzi przed wyniszczającą ,często śmiertelną nowotworową chorobą.
Być może będzie szybciej ,sprawniej ,efektywniej ,a chory odzyska zdrowie.
Oby udało się...bo inicjatywa bardzo godna uwagi i docenienia.
Kruszynko powiało optymizmem mimo poważnego tematu jaki poruszyłaś -nie wiem na jakiej podstawie te informacje czyżby coś się zmieniło w przepisach i pacjent-nawet ten chory na raka miał nareszcie ułatwiony dostęp i skróconą drogę do leczenia zawsze byłem i jestem optymistą i człowiekiem wielkiej Wiary-czyżby nareszcie miał szansę na odrobinę normalności z tego co obserwuję i z własnych doświad