Do niczego więcej nie mam praw
Czy sanatoria maja sens??
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Czy sanatoria maja sens??
Do niczego więcej nie mam praw
- Asik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 3
Dla takich ludzi nie ma znaczenia gdzie są - sanatorium, wczasy, delegacja, zachowywac się będą tak samo. Gdybyśmy zaczęli opisywac co się dzieje w trakcie np. wyjazdowych kilkudniowych szkoleń to pewnie komentarze byłyby podobne. Wszystko jest dla ludzi byle z umiarem.Mirabella pisze:Asik.......w sanatorium ZUS po zabiegach każdy odpoczywa jak chce,nawet wskazany jest ruch i relaks.
Co kto robi to jego sprawa(o 22 wszyscy muszą być w pokojach).
Niektórym ludziom woda sodowa uderza do głowy.Nadmiar alkoholu robi swoje.......to miałam na myśli.
Podczas mojego pobytu były dyscyplinarnie wyjazdy był do domu.
trafiła do sanatorium z bardzo rozrywkowym turnusem. Personel nie widział lub przymykał oko na odstępstwa
od regulaminu uzdrowiska . Byłem kilka razy w różnych ośrodkach, jeśli zdarzyło się pijaństwo, to tylko
na początku turnusu. Wydalona kuracjuszka podobno dodatkowo poniosła karę w postaci powiadomienia
oddziału ZUS-u (zwrot zasiłku chorobowego) i info do zakładu pracy. Później już nikogo nie trzeba było pilnować.
Ruch czy to w postaci długich pieszych wycieczek, tanecznych wieczorków był bardzo zalecany .
Byłem i w adwencie, i w czasie postu . Po rekolekcji dla kuracjuszy osobiście słyszałem od rekolekcjonisty,
że nas zakaz zabaw nie dotyczy, bo taniec jest też formą rehabilitacji nie tylko ciała
- ewa11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2011 19:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
mamy za darmo, tak samo jak w u siebie na miejscu w rejonie, a za pobyt musimy płacić. Więc jeśli komuś źle,niech zostanie lepiej w domu. Pozdrawiam wszystkich
-
agata8
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 lut 2012 19:51
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
po każdym pobycie w szpitalu pacjent automatycznie "doleczany" jest w uzdrowisku. I to zaraz po wypisce ze szpitala,
bo tylko wtedy ma sens rehabilitacja.
-
forumowicz