Papiernik-Szczawnica 3 listopada 2012

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
joannakrak
Na forum od: 27 wrz 2012 13:12

Papiernik-Szczawnica 3 listopada 2012

Post autor: joannakrak »

Czytam mnóstwo komentarzy i szczerze to zastanawiam się nad tym, czy w ogóle nie zrezygnować.. Proszę o obiektywną opinię, na temat warunków w Papierniku. I info o wyposażeniu pokoi: suszarka żelazko czajnik..itp. bo nie wiem co ze sobą zabrać ? Nie mam wygórowanych wymagań ale co niektórzy tak straszą... :?:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Re: Papiernik-Szczawnica 3 listopada 2012

Post autor: Yoko91 »

joannakrak :) Papiernik nie jest może zbyt ładnym sanatorium, ale za to miasteczko Szczawnica jest przepiękna te 21 dni można przeżyć . :) :) :) dobry klimat, no i jest gdzie chodzić .Polecam :)nastaw się pozytywnie. :)
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

Ja byłem w Szczawnicy w maju prywatnie w "Nauczycielu". Jeżeli chodzi o Papiernik to słyszałem, że jest już częściowo po modernizacji więc może trafi ci się pokój już w lepszym standardzie, a może do tego czasu cały obiekt jest już po remoncie? Plusem jest to, że Papiernik leży właściwie na poziomie Grajcarka czyli dużo niżej niż Nauczyciel i nie będziesz musiała bez przerwy chodzić po górę jak ja. Szawnica jest przepiękna latem i żimą, a w listopadzie można trafić różnie. Najważniejsze to trafić na fajne towarzystwo to wówczas wszystko wygląda inaczej. Życzę miłego wypoczynku.
sandra46
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2012 20:44

Post autor: sandra46 »

zbych pisze:Ja byłem w Szczawnicy w maju prywatnie w "Nauczycielu". Jeżeli chodzi o Papiernik to słyszałem, że jest już częściowo po modernizacji więc może trafi ci się pokój już w lepszym standardzie, a może do tego czasu cały obiekt jest już po remoncie? Plusem jest to, że Papiernik leży właściwie na poziomie Grajcarka czyli dużo niżej niż Nauczyciel i nie będziesz musiała bez przerwy chodzić po górę jak ja. Szawnica jest przepiękna latem i żimą, a w listopadzie można trafić różnie. Najważniejsze to trafić na fajne towarzystwo to wówczas wszystko wygląda inaczej. Życzę miłego wypoczynku.
gdzie Grajcarek a gdzie Papiernik :D wspinaczka równa bylam i wiem ile musiałam się wspinać :lol:
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

gdzie Grajcarek a gdzie Papiernik :D wspinaczka równa bylam i wiem ile musiałam się wspinać :lol:
Moja droga ja również tam- czyli w Szczawnicy byłem i to kilkakrotnie. Pierwszy raz byłem 15 lat temu, a ostatni tak jak pisałem w maju tego roku. Jeżeli już chcesz postawić mi zarzut to najpierw przeczytaj dokładnie co ja napisałem. Napisałem ni mniej ni więcej tylko: Papiernik leży właściwie na poziomie Grajcarka czyli użyłem trybu warunkowego, a to dlatego, że wspinaczka do Papiernika ma się nijak do wsinaczki do Nauczyciela. Wiesz przynajmniej w którym miejscu leży Nauczyciel??? Nauczyciel to najwyżej położone sanatorium w Szczawnicy.
Moniqa_1970
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 sie 2012 22:58
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Moniqa_1970 »

Nauczyciel to najwyżej położone sanatorium w Szczawnicy.

A mnie się wydawało, że najwyżej jest Sanatorium Budowlani :lol: O Papierniku pisano na forum, z Papiernika dowożono kuracjuszy na basen do Budowlanych, również wieczorami można było ich spotkać na wieczornych potańcówkach. Szczawnica jest pięknym miejscem, jest gdzie pospacerować, to rekompensuje inne niedogodności
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Moniqa_1970 pisze:

A mnie się wydawało, że najwyżej jest Sanatorium Budowlani :lol: O Papierniku pisano na forum, z Papiernika dowożono kuracjuszy na basen do Budowlanych, również wieczorami można było ich spotkać na wieczornych potańcówkach. Szczawnica jest pięknym miejscem, jest gdzie pospacerować, to rekompensuje inne niedogodności
Ja nie biegałem z metrówką po Szczawnicy i nie mierzyłem, które sanatorium na jakiej wysokości jest położone, ale na oficjalnej stronie " Nauczyciela" pisze:

Najwyżej i najpiękniej położony Ośrodek w Szczawnicy !
Więc skoro tak pisze na stronie sanatorium i w informatorach turystycznych to??? :lol: :lol: :lol:
sandra46
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

trzeba wyjść na Sokolice, Trzy Korony ,Homole wtedy będzię wysoko
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

sandra46 pisze:trzeba wyjść na Sokolice, Trzy Korony ,Homole wtedy będzię wysoko
Ale na Trzech Koronach, na Sokolicy, na Homole nie ma sanatoriów, a dyskusja tyczyła które sanatorium jest najwyżej położone.
Więc najwyżej i najpiękniej położone sanatorium to Nauczyciel. Byłem i na trzech Koronach i na Sokolicy i nawet na Palenicy (pieszo) Sokolica i Palenica, a właściwie Szafranówka to są na jednakowej wysokości coś około 740m, a Nauczyciel 400 z hakiem. Tak więc wystarczy przejść się z Nauczyciela do Grajcarka i z powrotem i tak ze 2-3 razy co dziennie i gdzie będzie dalej i wyżej, na Sokolicę, na Trzy Korony??? :lol:
sandra46
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

nie ważne co tam jest ważne ze schudłam i pięknie opaliłam :lol:
ODPOWIEDZ