RWA BARKOWA
-
forumowicz
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 sie 2013 12:53
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: RWA BARKOWA
Alice, kręgosłup jest "konstrukcją nośną" całego organizmu przez który przebiega (główna wiązka mediów) rdzeń kręgowy.jeśli on się wali, jest nieciekawie. Nie dam mojego kręgosłupa dla jakiegoś przygłupa, wielokrotnie wszystkich ostrzegałem przed znachorami. Jakiś ciemniak może z nas zrobić roślinkę. O dobrych fachowcach słychać daleko, mój jest z Łodzi, ale wiem też o dobrym kręgarzu w Bielsku Białej, choć nigdy tam nie byłem. Znam też gościa z tytułem doktora z Ukrainy, ale on już jest za słaby fizycznie,Wadim przyjmuje w Radomiu.Miał jednego dobrego ucznia, ale Oleg został zamordowany po powrocie do kraju.Wyrobników jest wielu, ale ich nigdy nie polecę. Byłem też świadkiem jak jeden Ukrainiec pracujący niegdyś w Lublinie w kręgach księży i zakonnic postawił na nogi dwie siostrzyczki, które były leżące od kilku lat.Miałem wtedy koszmarny atak rwy kulszowej.Położył mnie na brzuchu, rozmasował, usiadł na moim tyłku, położył zgięte palce wskazujące po obu stronach kręgosłupa lędźwiowego i uniósł na nich cały ciężar swego ciała. Zawyłem z bólu, ale wstałem z uczuciem, że moje ciało powyżej pasa jest lżejsze od powietrza, gdyby nie tyłek to chyba bym odfrunął jak balonik i w następnej sekundzie byłem już zdolny wywijać hołubce.Zero bólu.Są fachowcy i "fachowcy", tych pierwszych nie boję się polecić, a drugich unikajmy jak ognia, tak samo jak blokad i sterydów.Alice pisze:Zbigniew "Jak zwał tak zwał, według mnie."
Właśnie ważne jak zwał,bo ty polecisz "kręgarza" mając na myśli świetnego fizjoterapeutę manualnego,a ktoś trafi do znachora....bo mówi o sobie kręgarz.
Ja swego czasu też korzystałam z usług świetnego lekarza,który był uczniem profesora Chmielewskiego twórcy polskiej szkoły terapii manualnej kręgosłupa.Ze skutkiem w kwestii bólu,a i tak operować trzeba było.
-
forumowicz
-
forumowicz
-
forumowicz
Sterydy powoduję wiele działań niepożądanych m.in. np. zaburzenia gospodarki elektrolitowej, zaburzenia krzepnięcia, kłopoty ze skórą, przybieranie na wadze i mnóstwo innych.
Czasem nie ma wyjscia, ale jezeli mozna uniknąc blokad to warto to przemysleć.
-
forumowicz
Ilu lekarzy tak każdy ma inne zdanie na temat blokad. Jedni absolutnie nie zalecają twierdzą że sterydy mogą spowodować trwałe zniszczenie chrząstki stawowej.
Zaryzykować można , ja zaryzykowałam i nie pomogło i więcej się nie zdecyduję