Własnie wróciłam z sanatorium w Iwoniczu Zdroju z Ziemowita.
Warunki mieszkalne - ja miałam pokoj 1 osobowy - to pokój przystosowany dla osób na wózkach inwalidzkich, ale nie ma co narzekać. Pokoj z balkonem od strony wschodu słońca więc od rana słoneczko zaglądało mi do pokoju. W pokoju standard łóżko - nawet wygodne, fotel krzesło, mały stolik taca kubek sztućce. Telewizor mały pod sufitem z 4 programami. TVP - 1, TVP - 2, TVN i Historia.
Baza zabiegowa w odnowionej części budynku i naprawdę niezła. Obsługa zabiegowa super. Bardzo fajne ćwiczenia na gimnastyce i na basenie.
Wyzywienie - no cóż - nie najlepsze. Co innego jest napisane na tablicy co dziś dostaniemy, co innego na talerzu. Porcje bardzo małe. Zupa mleczna najczęściej przypalona albo tak rozwodniona, że nawet w wazie widać, że to zabielona woda. Śniadanie na maleńkim talerzyku i do zwariowania, codziennie na sniadanie jako dodatek były warzywa, marynowane, gotowane, bez smaku. Nie wiem jak inni, ale przy moim stoliku wszyscy te warzywa zostawiali - nie pasują do śniadania, bardziej już na kolację. Zupy - bez względu jak się nazywa - wszystkie koloru szaro burego. Jednego dnia była zupa jarzynowa ( z nazwy ) - bo jarzyn w niej nie było, a następnego dnia ogórkowa i tu niespodzianka. W zupie ogórkowej pływał kalafior i groszek zielony. Chyba z wczorajszej zupy.
Pani, która pełni obowiązki kulturalno oświatowej - to jakaś inna bajka - jakby nie jej bajka. Owszem wwycieczki były organizowane, ale opieka i pomoc to już żadna. Ja chodziłam do zakładu przyrodoleczniczego - tam jest biuro podróży i niezastapiona Pani Magda. Pani Magda posiada ogromna wiedzę, umie ją przekazać, potrafi rozruszać wycieczkę. I te wycieczki to super sprawa. Polecam.
Parking płatny, wi-fi też płatne ale uwaga wi-fi jest ale tylko na korytarzach. W pokojach usługi tej nie uświadczysz. Jeśli ktoś ma internet mobilny to Play - tam nie ma zasiegu, Orange tylko tylko, ja kupiłam plus i jakoś przetrwałam . Wieczorki taneczne owszem były bardzo często.
Ja tam wytrwałam 24 dni, czego i Wam wszystkim życzę. Pogody ducha, słonecznej pogody i wszystkiego dobrego. Jeżeli coś pomonełam a Was by interesowałoprosze o pytania - odpowiem na pewno.