Jedlina Zdrój Sanat.Uzdr.nr 7 "Dom Zdrojowy

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Jedlina Zdrój Sanat.Uzdr.nr 7 "Dom Zdrojowy

Post autor: danka »

Otrzymałam skierowanie do Jedliny Zdroju turnus od 14.02.do 07.03.11r..Przeczytałam tyle negatywnych opini.że jestem przerażona.
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: Jedlina Zdrój Sanat.Uzdr.nr 7 "Dom Zdrojowy

Witam może znajdę przyjazną duszę,która napisze coś pozytywnego o tym sanatorium.Głównie chodzi mi o zabiegi oraz jak tam dojechać.
Awatar użytkownika
ptysiu111
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2010 17:16
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ptysiu111 »

Witam Pani Danusiu!!!
Co mogę Pani napisać o tym Sanatorium?Szczerze to nic dobrego.
Dojazd to trzeba dojechać do PKP,PKS w Wałbrzychu,a dalej najlepiej taxi.przybliżlony koszt to ok.20zł.
Jeżeli chodzi o warunki to są straszne.Pokoje w wiekszości bez łazienek.Po 6-8 pokoi należy do wspólnych łazienek.Jest kilka pokoi z pełnym węzłem sanitarnym,ale żeby je dostać trzeba najlepiej jechać dzień wcześniej niż ma się skierowanie i za tą noc dodatkowo zapłacić 40zł.
Co do zabiegów to na większość zabiegów trzeba dochodzić do domu zdrojowego(ok.500m).W samym Domu Zdrojowym jest bardzo mało zabiegów.
Sam budynek też pozostawia wiele do życzenia.Poza wejście i holem głównym to jest budynek w stanie opłakanym.
Na parterze jest kawiarenka,gdzie są codziennie dancingi.
To chyba tyle co w skrócie można powiedzieć o tym sanatorium.
Jedno jest pewne,że nie należy sie zrazać,że taki obiekt sie trafiło,choć napewno to boli,że ludzie są kierowani na skierowania z NFZ, za które sie płaci cieżkie pieniądze do tak strasznych obiektów.
Należy Pani zyczyć miłego towarzystwa i dzieki temu miłych wspomnień.
pozdrawiam życząc zdrówka,uśmiechu i wiary w lepsze jutro.
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Serdecznie dziękuję za słowa otuchy i wsparcia.Jestem z Gdyni i jadę przez całą Polskę po to,żeby dotrzeć do miejsca,które nie powinno spełniać roli sanatorium.Pomimo ,że jestem osobą pogodną to chce mi się po prostu płakać.Nie miałam tyle szczęćcia co inni,którzy dostają skierowanie w przyzwoitych sanatoriach.Muszę to jeszcze przemyśleć i ewentualnie zrezygnować z sanatorium.
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję panie Ryszardzie za ciepłe słowa.W NFZ-cie poinformowano mnie.że mogę zmienić termin wyjazdu natomiast miejscowość pozostanie ta sama.A więc nie mam dużego wyboru.Natomiast mam zamiar zabrać ze sobą aparat fotograficzny,porobić zdjęcia i wysłać je z odpowiednim opisem do NFZ-tu.A może ktoś mi jeszcze podpowie w jaki sposób zmienić przyznane mi miejsce. Mój mail danka4427wp.pl Z góry serdecznie dziękuję.
ODPOWIEDZ