Wyjazd do sanatorium NFZ ze znajomą

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 13

Wyjazd do sanatorium NFZ ze znajomą

Post autor: Ewusia »

Witam wszystkich forumowiczów, czy ktoś może podpowiedzieć, co zrobić, aby wyjechać wspólnie ze znajomą (na ten sam termin i obiekt) do sanatorium z NFZ? Obie mamy gotowe skierowania - ja sercowiec, ona leczy kręgosłup, ale nie wiemy, czy mamy napisać jakieś podanko, jeżeli tak to kiedy - teraz przy składaniu, czy na kilka miesięcy przed spodziewanym terminem? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? A może jakiś inny sposób - typu miły uśmiech przy odbieraniu skierowania? Dodam, że chodzi o świętokrzyski NFZ. Podpowie ktoś? ;) ;) ;)
forumowicz

Re: Wyjazd do sanatorium NFZ ze znajomą

Post autor: forumowicz »

Proponuję wsadzić do jednej koperty i tak wysłać. Dołączyć pisemko,ze jedna drugiej pomaga w samoobsłudze i może ten manewr się uda?
;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Znam przypadek i to ZADZIAŁAŁO gdy obie zainteresowane osoby udaly sie do Siedziby NFZ i w kancelarii złozyły wnioski zinformacja i "malym dowodem wdzięcznosci dla Pań za przyjęcie i wlożenie w odpowiednie ...miejsce "..
Cóz .....
forumowicz

Darku zgubiłem Twój adres mail,napisz do mnie
forumowicz

sorry pomyliłem Darka z Jarkiem
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Ewusiu 8-)
Ja byłam w tym roku z koleżanką w jednym sanatorium i w tym samym terminie, a żeby było jeszcze trudniej to obie byłyśmy na 28 dni na rehabilitacji sanatoryjnej. :shock: :shock: Ja byłam na reumatologii a koleżanka na ortopedii.
Nie składałyśmy razem skierowań ani nie jeździłyśmy do NFZ.
Jesteśmy z tego samego województwa i podlegamy pod ten sam NFZ. Kiedy ja już dostałam skierowanie (potwierdzenie z NFZ o terminie i miejscu) mojego wyjazdu ona zadzwoniła do NFZ z zapytaniem o zwroty.
Pani poinformowała, że na zwroty jest jeszcze trochę wcześnie (termin mojego wyjazdu) i kazała zadzwonić za dwa tygodnie. Tak też moja koleżanka zrobiła poprosiła o ten sam termin i miejsce co mój i tak oto byłyśmy razem. :o :o

pozdrawiam i życzę powodzenia
ODPOWIEDZ