operacja kręgosłupa szyjnego
-
stokrotka210863
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 lip 2012 14:47
operacja kręgosłupa szyjnego
otóż nigdzie nie mogę znaleźć inforamcji dotyczącej operacji kręgosłupa szyjnego, myślę że jednak na tym forum są osoby które taką operację przeszły, bardzo zależy mi na ich zdaniu, opinalch, przeżyciach z tym związanych, może te osoby zechciały by się podzielić swoimi spostrzeżenieniami, opiniami, ja mam problemy z kręgosłupem szyjnym, piersiowym i lędźwiowym, byłam w sanatorium i bardzo mi pomogli ale wczoraj odebrałam wynik z rezonansu magnetycznego kręgosłupa szyjnego, oczywiście odebrałam ten wynik u neurochirurga i wyszłam na miękkich nogach, dr stwierdził że jak najszybciej muszę być operowana, decyzji od ręki nie podjęłam, ale mam milion pytań i żadnej odpowiedzi
kogo byście polecali w lublinie
-
forumowicz
Re: operacja kręgosłupa szyjnego
-
forumowicz
-
stokrotka210863
- Aktywny Kuracjusz

-
forumowicz
-
forumowicz
weź wyniki i opisy z prześwietleń i poradź się dobrego rehabilitanta (praktyka, ze specjalizacją) może tez być lekarz specjalista od rehabilitacji. Gdy byłam na rehabilitacji z ZUS jedna z rehabilitantek przekazała nam wiele cennej wiedzy (z własnej wieloletniej praktyki), ona też była przeciwnikiem operacji. Mówiła np. że dopóki dysk się "nie rozleje" jest ogromna szansa na powrót do zdrowia, dzięki umiejętnie dobranym żmudnym ćwiczeniom i odpowiedniej higienie życia. Lekarzy neuro... nie dyskredytowała, ale zalecała też wsłuchanie się we własny organizm.
Życzę zdrowia i pozdrawiam
szwy które są przy cięciach pozostawiają po zabliźnieniu naturalne zgrubienie. Te na zewnątrz zwykle
bez znaczenia. Natomiast zgrubienia przy zabliźnieniach na mięśniach mogą powodować w bliskiej odległości
od przebiegających nerwów jeszcze większe niekorzystne oddziaływanie.
Z praktyki wiem, że lekarz rehabilitant mówi, żeby jak najwięcej ćwiczyć, neurolog: naświetlania i lekarstwa,
a chirurg: ciąć
Prawdopodobnie neurochirurg z Jaczewskiego taką wydał Tobie diagnozę. Możesz spróbować przekonsultować
na Abramowickiej - tam jest dobry odział neurologii.
Pozdrawiam i póki co dbaj o tzw obudowę mięśniową kręgosłupa, a do biurka z komputerem używaj
specjalny fotel odciążający kręgi.
-
stokrotka210863
- Aktywny Kuracjusz

dzi o jakim fotelu pisałeś, podrzuć jakiegoś linka
kochani trzeba się ratować, rehabilitować i nie popadać w paranoje
miłego weekendu życze
Często korzystam z podobnego fotela. Siedzenie na fotelu z opieraniem przygiętych nóg na specjalnej podpórce
pod kolana wymusza korzystną pozycję dla kregosłupa. Więcej poczytasz szukając w google: fotel kręgosłup podpórka pod kolana.
Początkowo odczuwamy dyskomfort bo pracują mało używane partie mięśni.Mięśnie brzucha, karku, lędźwi. Wymuszona pozycja pomaga wciągać brzuch i prostować garba