KOŁOBRZEG-ARKA,12 lipiec 2012

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Lary
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 16:10

Re: KOŁOBRZEG-ARKA,12 lipiec 2012

Post autor: Lary »

Pisanie o Arce negatywnych opinii jako o sanatorium NFZ jest po prostu śmieszne. Jeśli do czegoś można się przyczepić to i tak pobyt tam odbiega o lata świetlne od innych ośrodków sanatoryjnych NFZ. Bo czymże jest jakiś problem z czajnikiem gdy jest się w tak pięknym i nowoczesnym wnętrzu, że nasza wyobraźnia jest daleko w tyle, a wielu z nas nie śniły się takie luksusy, kina, teatry, bilard, obrotowa kawiarnia, panoramiczne schody, winda, piękne sale jadalne i zabiegowe, wspaniałe obrazy na ścianach, skórzane fotele, basen, SPA itd. to tylko skrawek tego co nas czeka w Arce. A można było trafić to zatęchłych budynków gdzie skrzypią szaro bure podłogi gdzie zagrzybione łazienki są na korytarzach a my mieszkamy w brzydkich ponurych norach.
MARIO052
Na forum od: 20 cze 2012 17:06

Post autor: MARIO052 »

Witam wszystkich,wlaśnie w tamtym tygodniu wróciłem z sanatorium ARKA w Kołobrzegu.Tak jak niektóre osoby pisały na forum,muszę potwierdzic,full wypas pod każdym względem.Jestem bardzo zadowolony i wróciłem wypoczęty.Blisko do morza.pogoda jak na polskie warunki była dobra.
Wszystkie zabiegi na miejscu,oczywiście preferowane przez NFZ,dodatkowe wymagają dopłaty.Warunki hotelowe na najwyższym poziomie.
Oczywiście można znależc mankamenty tj.widoczne preferowanie gości hotelowych,niezbyt miła obsługa lekarzy,drogi parking / ok.270zł /,brak czajnika w pokoju,ale to według mnie znikomy procent negatywnych rzeczy.
Poza tym jeśli ktoś dostał skierowanie polecam pobyt,poprostu na niektóre negatywne elementy trzeba przymknąc oczy,bo przecież jedziemy się leczyc i wypoczac.Pozdrawiam wszystkich :lol:
Maxi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2012 20:18

Post autor: Maxi »

Swoją niezbyt pozytywną opinię o sanatorium w Arce uzyskałam od tamtejszych kuracjuszy w trakcie rozmowy w kawiarni na górze. I jak teraz czytam jedna osoba potwierdza preferowanie pełnopłatnych gości SPA. Nie czepiam sie, broń Boże, ale - niestety, takie odczucie jest. W tym roku zimą byla tam tez moja koleżanka, niestety nie fikała ze szczęścia. Narzekała na źle dobrane zabiegi, chociaż w jej przypadku jest to akurat dziwne bo potrafi dopinać swego a tu nie bardzo sie jej udało. Oczywisocie nie przecze, ze wyposażenie tego hotelu jest SUPER w porównaniu z innymi skromniejszymi sanatoriami. Dla porównania.... Był ktoś w Podczelu, obiekt HOLTOUR-u ?? To slamsy w porównaniu z Arką.... Ale jak ktos tez zauważył nie tylko "ful wypas" sie liczy ale towarzystwo z jakim przyjdzie nam przebywac przez 3 tygodnie. Ja trafiłam na fantastycznych ludzi i na zimę stulecia w wówczas w Kołobrzegu. Tego towarzystwa nie zamieniłabym na żadne Arki. Nie bede sie rozpisywac, ale w.w. Podczele to byl wielki plac budowy, niedogrzane pokoje a pokoje czekające na remont jak wspomniane slamsy. Dzis pewnie sanatorium wygląda ekstra; juz wtedy wyremontowane pokoje byly piękne i wspaniale wyposażone.
Tyle chcialam dla sprostowania...
pozdrawiam. Ja wybieram sie od 16.08 do MEWY, zobaczymy.... :)
ODPOWIEDZ