Propozycje pełnoplatnych turnusów rehabilitacyjnych

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Propozycje pełnoplatnych turnusów rehabilitacyjnych

Post autor: Atina »

Bardzo dobry temat...warto podpowiedzieć dobre miejsca,za dobrą cenę! Bez tych podtekstów ze niby reklama...przecież nie o to tu chodzi.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

Narewka pisze:Zarezerwowałam sobie turnus rehabilitacyjny w ośrodku Proton w Kołobrzegu w terminie od 13 września. Cena bardzo przystępna, bo 1500 zł za dwa tygodnie, a zaliczka to 200 zł.Wprawdzie to tylko po 2 zabiegi dziennie, ale w miarę potrzeby dokupię.Ale być może spacery nad morzem wystarczą.
Jest takie biuro w Bydgoszczy, Medical-Chemist, mają róźne oferty turnusów, popatrz, , może akurat coś znajdziesz.A ja namawiam na ten Proton, wygląda nieźle, , chociaż do centrum daleko, bo to w okolicach Arki, ale nastawiam się bardzo pozytywnie.
Dziękuję za informację. Napisałem do Protona ale bez większego przekonania. Do tej pory nie odpisali. Zresztą, nie wiem czy bym się zdecydował bo Proton to raczej ośrodek wypoczynkowy z bardzo mizerną bazą zabiegową. Nie ma w czym wybierać a sam ośrodek jest bardzo oddalony od miasta. To raczej nie dla mnie, ja potrzebuję wykurować swój kręgosłup a opalanie mnie nie bardzo interesuje.
Oferty Medical-Chemist bardzo interesujące, niestety brakuje tam ofert na pokoje 1 - osobowe.
Ale jeszcze raz bardzo dziękuję.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Atina pisze:Bardzo dobry temat...warto podpowiedzieć dobre miejsca,za dobrą cenę! Bez tych podtekstów ze niby reklama...przecież nie o to tu chodzi.

Dopatrywanie się we wszystkim reklamy to jakaś nasza przywara narodowa. Miejmy zaufanie do siebie zamiast podejrzliwości.
Serdecznie pozdrawiam W.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: oferty pełnopłatnych turnusów rehabilitacyjnych

jacky6 pisze:zimową porą poszukiwałem takowych...
jako alternatywy dla wyjazdu wypoczynkowego ...bynajmniej nie pod gruszą...
na moje [email] zapytanie do jednego z najbardziej znanych sanatoriów w Ciechocinku ...

Trafne uwagi, też nie otrzymywałem odpowiedzi albo odpowiedzi nie na temat. Gdy np. pytałem o pokój 1 - osobowy otrzymywałem odpowiedź że maja 3 - osobowy. Osobna sprawa jest zawyżanie cen w stosunku do oferowanych na stronie www. To b. zniechęca i działa przeciwko tym sanatorium.
Pozdrawiam W.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Narewko
Nie przejmuj się. Podejrzliwość to jedna naszych cech narodowych. Ale gdy trzeba powierzyć oszczędności całego życia oszustom to ta podejrzliwość jakoś się ulatnia przesłonięta wysokimi nierealnymi odsetkami.
Pozdrawiam i dziękuję serdecznie W.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Wybrałam ten Proton,bo mieli pokój jedynkę i termin mi pasuje.A co do zabiegów, to wiem, ze to nie to, co w sanatorium, ale zaryzykuję. Wyczytałam na stronie, , że mają borowinę, bo tez kręgosłup chcę podreperować, , więc może morze mi pomoże. Daleko do miasta, owszem, ale spacerki wskazane, nawet przy chorym kręgosłupie.
Przymierzałam się też do Ustronia Morskiego san.Leśna Polana, ale po przeczytaniu opinii innych osób, zrezygnowałam.A o Protonie piszą dobrze.
Byłam kilka razy w Inowrocławiu Przy tęzni", ale tam już nie ma miejsc, a szkoda, bo mają doskonałą bazę zabiegową.
Mimo wszystko życzę udanych poszukiwań.
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Ida »

Nie polecam pisania [email], też nigdy nic mi z tego nie wyszło. Trzeba dzwonić, czasami kilka razy, bo zależy kto odbierze, taka odpowiedź. Jasne, że tak nie powinno być, ale jest jak jest, więc musimy się dostosować ;)
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ida pisze:Nie polecam pisania [email], też nigdy nic mi z tego nie wyszło. Trzeba dzwonić, czasami kilka razy, bo zależy kto odbierze, taka odpowiedź. Jasne, że tak nie powinno być, ale jest jak jest, więc musimy się dostosować ;)

Tak, wiem, czasami osobom odpowiedzialnym za rezerwacje nie chce się pisać (strach pomyśleć że nie potrafią) ale ja wolę mieć dowód na który w razie czego mógłbym się powołać.
Nie wykluczam również telefonowania ale to wiedza ulotna. Nie powiem przecież, jak mówią często do mnie, że rozmowa jest nagrywana.
Pozdrawiam W.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Narewka pisze:Wybrałam ten Proton,bo mieli pokój jedynkę i termin mi pasuje. Byłam kilka razy w Inowrocławiu Przy tęzni", ale tam już nie ma miejsc, a szkoda, bo mają doskonałą bazę zabiegową.
Mimo wszystko życzę udanych poszukiwań.
Do Inowrocławia pisałem pod ogólny adres solanki. Mają tam centralną rezerwację ale nie raczyli odpisać. Pisałem też do inowrocławskiego Modrzewia ale podany późny termin mi nie odpowiadał. Teraz napisałem do tego Medicalu, może mi cos zaproponują.
Pozdrawiam serdecznie W.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Moim zdaniem ,trzeba dokładnie przeglądać oferty sanatoriów z różnych rejonów Polski na stronach internetowych.
Wszędzie są bardzo interesujące i atrakcyjne propozycje w miesiącach wrzesień-marzec.Wtedy pobyt jest tańszy. :!:
Często sanatoria oferują foldery z dokładnymi propozycjami pobytów pełnopłatnych na cały rok.Jeśli ktoś przebywa na turnusie czy w danym uzdrowisku, może przekazać znajomym.Korzystałam z tych folderów ,były wiarygodne.
Bardzo często emeryci mają zniżki ,jeśli korzystają z pełnopłatnych turnusów rehabilitacyjnych :!:
ODPOWIEDZ