operacja kręgosłupa szyjnego

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
stokrotka210863
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2012 14:47

operacja kręgosłupa szyjnego

Post autor: stokrotka210863 »

mam prośbę do wszystkich forumowiczów
otóż nigdzie nie mogę znaleźć inforamcji dotyczącej operacji kręgosłupa szyjnego, myślę że jednak na tym forum są osoby które taką operację przeszły, bardzo zależy mi na ich zdaniu, opinalch, przeżyciach z tym związanych, może te osoby zechciały by się podzielić swoimi spostrzeżenieniami, opiniami, ja mam problemy z kręgosłupem szyjnym, piersiowym i lędźwiowym, byłam w sanatorium i bardzo mi pomogli ale wczoraj odebrałam wynik z rezonansu magnetycznego kręgosłupa szyjnego, oczywiście odebrałam ten wynik u neurochirurga i wyszłam na miękkich nogach, dr stwierdził że jak najszybciej muszę być operowana, decyzji od ręki nie podjęłam, ale mam milion pytań i żadnej odpowiedzi
kogo byście polecali w lublinie
forumowicz

Re: operacja kręgosłupa szyjnego

Post autor: forumowicz »

Witaj stokrotko21... :) hm , nie miałam i nie mam takiego dylematu chory kręgosłup i operacja ,ale kłopoty z odcinkiem lędzwiowym oczywiscie tak. .Ale to inna sprawa ,natomiast stwierdzenie lekarza ..."natychmiast musi się Pani operować..."brzmi raczej porażajaco.Stokrotko ja bym skonsultowała ten rezonans z paroma jeszcze ortopedami np co inni powiedzą .Operacje kręgosłupa są bardzo ryzykowne.Wiesz zapewne,przed laty tak szybko zoperowano kręgosłup mojej sasiadce ,i siadła na wózek inwalidzki a poprawiał po latach Bydgoszcz i kobietka teraz już chodzi jest ok ,ale ile jest takich poprawek na kregosłupach ? z takim efektem? Zapewne niewiele.Postapisz zapewne tak jak uznasz za stosowne ,ale uważaj na stwierdzenia lekarskie ...natychmiast...Służę innym przykładem ,ale już w osobistym kontakcie ,gdzie decyzja lekarza ..."natychmiast..mogła się bardzo zle zakończyć.Dobrze że jej nie posłuchano.Szukaj na forum ludzi po operacjach kręgosłupa ,takie rozmowy to kopalnia bardzo cennych informacji.Pozdrawiam serdecznie jak by co to pisz na PW
:) :)
forumowicz

Re: operacja kręgosłupa szyjnego

Post autor: forumowicz »

Ja mam i szyjny i lÄ™dźwiowy chory..szyjny do takiego stopnia,że lekarz mnie zapytaÅ‚..czy nie ulegÅ‚am wypadkowi :?: Nie wiem jak siÄ™ to ma do operacji... ,ale kiedyÅ›,gdy robiÅ‚am ksero ..staÅ‚ za mnÄ… Pan,który jak siÄ™ dowiedziaÅ‚,że lekarz chce mnie skierować na operacjÄ™ krÄ™gosÅ‚upa lÄ™dź.... to powiedziaÅ‚...kategorycznie niech siÄ™ Pani nie zgadza :!: ...Otoż jego Ojciec zmarÅ‚ ponieważ miaÅ‚ wysokÄ… cukrzycÄ™ i operowali mu krÄ™gosÅ‚up lÄ™dÅ