Ciechocinek GRACJA
-
Joanna1981
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 16 gru 2009 14:38
Re: Ciechocinek GRACJA
Jadę na turnus zaczynający się od 27 stycznia- mam skierowanie z ZUS. Może jedzie ktoś z okolic Nowego Dworu Maz, Jabłonny,Legionowa?
Trochę mnie przeraża pobyt tam ale cóż..... Jak pan każe tak ja łaże....
Jadę autem więc chętnie kogoś zabiorę
pozdrawiam "forumowiczów-ZUS-owiczów":-)) ale nie tylko
ania
Jedźcie i leczcie się. Jak mówią: "piwo jest dla ludzi", a ludzie jak wiemy dzielą się na normalnych i na krawężniki. Pozdrawiam.
- Jasiek
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 lis 2010 13:09
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
bąbel pisze:Witam wszystkich potencjalnych kuracjuszy GRACJI. Nie wierzcie proszę tendencyjnym opiniom o poziomie usług tam świadczonych.Prawdopodobnie ktoś się pomylił w ZUS-ie i dał tym malkontentom darmowe skierowanie.Jeżeli ktoś chce się najeść i popić gorzały to nie do GRACJI. Żadna przyjemność dla obsługi wyciągać zwłoki z wanny na zabiegach. Jeżeli po wieczornym mocnym pijaństwie ktoś pójdzie na zabieg np solankę, to murowany trup w wannie. Dlatego lekarze gonią takich kuracjuszy. W GRACJI jest skromnie ale fajnie. Super grzeczny personel, chociaż może mieć gorsze dni szczególnie wtedy, gdy pseudowarszawiacy, których nie stać na komercyjny pobyt w 4-gwiazdkowych sanatoriach wymyślają i piszą głupoty.
Jedźcie i leczcie się. Jak mówią: "piwo jest dla ludzi", a ludzie jak wiemy dzielą się na normalnych i na krawężniki. Pozdrawiam.
Jednak doczytałem twoje posty wcześniejsze i dodam jedno człowieku, o czym ty piszesz pijaństwa?? Jestem ciekaw, w jakim czasie byłeś w tym ośrodku, bo jak ja byłem to dziwnym trafem z NFZ wylecieli za pijaństwa. I masz mało pojęcia drogi panie, czemu ZUS wysyła za darmo większość z wyjeżdżających chętnie z Toba by się zamieniło żeby być zdrowymi. Jak masz tak mało wiedzy informuje ciebie, że z NFZ tak samo są wyjazdy w pełni za darmo, więc nie zachowuj się jak sam tu w poście piszesz krawężnik. I koniec odpowiedzi, bo nie jesteś kompetentną osobą w takich rozmowach.
W Ciechocinku - kolorowym i baletowym-, W sanatorium Gracja jedzenie jest według norm żywnościowych. Po przyjeździe zero informacji, zero wiedzy, zero zebrania - kto kim jest i gdzie kogo szukać. Pan, pani dyrektor, nie wiadomo kto to jest? i gdzie jest? Panie od zabiegów są miłe choć mało doinformowane. Komora krioterapii jest super z wyjątkiem tego, że nikt nie umie tego obsługiwać, długi czas oczekiwania na zabieg z powodu niekompetentnej obsługi. Basen rehabilitacyjny, przypominający ściek kanalizacyjny (woda brudna i śmierdząca).Pokoje są z łazienkami ale nadające się do kapitalnego remontu.Wystrój lat 80-tych.W kawiarni znajdują się rzędy poustawianych krzeseł jak dla widowiska kinowego. Kawiarnia jest beznadziejna, zero imprez organizowanych wieczorami dla kuracjuszy. Wielu kuracjuszy jest inwalidami, z poważnym uszczerbkiem na zdrowiu, nie są dostosowane dla nich pokoje i łazienki, ciasno i niewygodnie. Najwyższy czas na zmiany w celu poprawy warunków pobytu dla kuracjuszy! Z poważaniem. Kuracjusze.
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Psioczą niezadowoleni z pobytu kuracjusze
Zatem pozostaje Tobie jeno jechać i po powrocie wyrazić swoje zdanie i mam nadzieję iż pozytywne
Pozdrawiam