Dom wczasowy BESKID w Krynicy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
iwona
Na forum od: 01 kwie 2009 11:34

Dom wczasowy BESKID w Krynicy

Post autor: iwona »

jesli ktoś byl na turnusie rehabilitacyjnym prosze o opinie na temat warunków i zabiegów
katarzynaW.
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 mar 2012 21:14
Staż sanatoryjny: 6

Re: Dom wczasowy BESKID w Krynicy

Post autor: katarzynaW. »

Pobyt w terminie 8-31 sierpień. Miałam szczęście, bo dostałam zakwaterowanie w odnowionym pokoju dwuosobowym i z balkonem od strony południowej. Dodatkowo w pokoju miałam osobę niepijącą i niepalącą ;). Budynek zimny i dość obskurny, część pokoi odremontowana, już z nowymi łóżkami i przyzwoicie wyglądającymi łazienkami. Oglądałam nieodremontowane pokoje, gdzie mieli nieszczęście mieszkać inni kuracjusze. Ciasne trójki, przeciekające krany, grzyb w łazienkach, śmierdzące stare szafy. Dodatkowo w przedpokojach między pokojami nie ma ścian, tylko przegrodę stanowią szafy, więc chcąc nie chcąc uczestniczy się w życiu sąsiadów. A sąsiedzi w naszym.
Baza zabiegowa fatalna. Stare wanny, brak uchwytów, wirówki z demobilu, tłok, zamieszanie, bo brakowało personelu, brak tak szumnie opisywanych na stronie internetowej borowin, przepisane masaże trwały 10 minut, na 143 osoby tylko 16 skierowań na basen (bo za drogi). Na gimnastyce indywidualnej 1 rehabilitant, więc każdy ćwiczył, jak potrafił. Przed wyjazdem przeczytałam opinie na temat Beskidu i myślałam, że ludzie przesadzają i że nic mnie nie zaskoczy.
Chciałabym z tego miejsca pozdrowić eksploatowany do granic możliwości personel zabiegowy z Beskidu. Pracownicy robili, co mogli i to właśnie oni i piękna Krynica stanowili jasny punkt mojego pobytu. Część zabiegów wykupywaliśmy w innych sanatoriach, co chyba nie powinno mieć miejsca.
Nie jestem w stanie pojąć, na jakiej zasadzie ten właśnie obiekt i jego oferta została przyjęta przez ZUS. Strome podejście, schody, o tym że można do Beskidu dojść od strony sanatorium Watra mało kto wie.
Zafundowano mi długie wczasy w miejscowości uzdrowiskowej z czego się bardzo cieszę, ale o ile pamiętam, składałam wniosek o rehabilitację leczniczą :roll:
Ziuta+++
Na forum od: 16 lip 2014 20:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Ziuta+++ »

Ja byłam tam od 28.05 2014 było cudownie wspaniałe panie z rehabilitacji tylko pani oddziałowa ciemno włosa bardzo nieprzyjemna .Uwierzcie jak się ma wspaniałe towarzystwo jest super nawet te 72 schody do wejścia nie były straszne pokój miałam nie najgorszy 4 piętro 417 .Chętnie bym tam wróciła. :serce:
krysiast
Na forum od: 21 lip 2013 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: krysiast »

Ja też byłam w tym ośrodku we wrześniu 2013r. Było super i te pokoje (lat 80tych), nie są takie odstraszające.Ja mieszkałam w 2 osobowym pokoju od południowej strony, gdzie miałam internet i był luz blues...ale wiadomo,że regulamin trzeba było przestrzegać.:-D Nie było źle...blisko do centrum i personel miły. Choć tutaj na forum narzekali , ja jestem zadowolona. Wyżywienie dobre i towarzystwo też trafiłam wspaniałe , tak,że po sanatorium już trzy razy zorganizowałyśmy spotkanie i utrzymujemy kontakt. Jedyny mankament był,że czasami zabrakło azotu i nie było krioterapii...no i basen nie jest w tym samym budynku...trzeba było 15 minut zasuwać na skróty do innego ośrodka.Za parking trzeba było płacić ale ja sobie poradziłam i niżej zaparkowałam ,gdzie nie trzeba było płacić , tak że udało mi się i zaoszczędziłam na rozrywkę...hi hi hi. Ogólnie ocenę daję dobrą i nie bójcie się jechać ...jest super i jest co zwiedzać . :-) :serce:
ODPOWIEDZ