Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Witajcie
kilka dni temu dostałam skierowanie do sanatorium z NFZ : "Rodzaj leczenia: UZDROWISKOWA REHABILITACJA DLA DOROSŁYCH W SZPITALU UZDROWISKOWYM "
będzie to mój taki pierwszy wyjazd, więc mam pytanie co do opłat za leczenie i pobyt.. wiem że na pewno zapłacę z własnej kieszeni za podróż ale czy też sama będe musiałą zapłacić za zabiegi/wyżywienie/pobyt ?
Dodam że mam lat 23 i obecnie się uczę [aa gdzieś wyczytałam że osoby uczące się do 26 roku życia nie płacą za pobyt - tylko czy to prawda ? ]
Witaj na forum kopercia:-) ja bym zasiegnela opini u zrodla:-) czyli zadzwonila do NFZ:-) kazdy ma inne prawa:-) a tak bedziesz miala wiadomosci z pierwszej reki:-) pozdrawiam i zrob tak jak pisze:-)
kopercia pisze:Witajcie
kilka dni temu dostałam skierowanie do sanatorium z NFZ : "Rodzaj leczenia: UZDROWISKOWA REHABILITACJA DLA DOROSŁYCH W SZPITALU UZDROWISKOWYM "
będzie to mój taki pierwszy wyjazd, więc mam pytanie co do opłat za leczenie i pobyt.. wiem że na pewno zapłacę z własnej kieszeni za podróż ale czy też sama będe musiałą zapłacić za zabiegi/wyżywienie/pobyt ?
Dodam że mam lat 23 i obecnie się uczę [aa gdzieś wyczytałam że osoby uczące się do 26 roku życia nie płacą za pobyt - tylko czy to prawda ? ]
Mając tak sformułowane skierowanie nie płacisz za pobyt.Możesz tylko ewentualnie zapłacić za telewizor,czajnik czy coś tam jeszcze.No i oczywiście podróż.
Brak opłat wynika nie z wieku i tego,że się uczysz tylko z rodzaju leczenia.
Opłata klimatyczna jest wszędzie z NFZ-u. Dodatkowo te opłaty o których pisze Alice. Koszty pobytu masz podane na odwrocie skierowania w zależności od standardu ośrodka. Zabiegi masz bezpłatne chyba 48 lub 54 . za dodatkowe będziesz musiała zapłacić. Najlepiej zadzwoń do sanatorium. W recepcji ci wszystko powiedzą. Ja ostatnio musiałem płacić za prześcieradło 2 zł. Dokąd jedziesz jeśli można spytać?
kopercia pisze:Wysyłają mnie do Lądka Zdroju, mam nadzieję że będzie tam niewiele stopni do pokonania/ jeśli wgl jakieś będą ..boo ja ciągle o kulach
Pewnie "Jubilat" bo tam jest teraz leczenie szpitalne.
Schodków tam nie masz,ale na wszystkie zabiegi po całym zdroju ganiasz.W Lądku na szpitalnym chyba nie biorą klimatycznego.
Nie przejmuj się za bardzo. Szpital jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych i musi mieć windę . W takich ośrodkach nie może być nic co byłoby utrudnieniem dla niepełnosprawnych bo ani NFZ ani ZUS nie podpisałby z nimi kontraktu. Miłego wypoczynku.
jan19557 pisze:Opłata klimatyczna jest wszędzie z NFZ-u. Dodatkowo te opłaty o których pisze Alice. Koszty pobytu masz podane na odwrocie skierowania w zależności od standardu ośrodka. Zabiegi masz bezpłatne chyba 48 lub 54 . za dodatkowe będziesz musiała zapłacić. Najlepiej zadzwoń do sanatorium. W recepcji ci wszystko powiedzą. Ja ostatnio musiałem płacić za prześcieradło 2 zł. Dokąd jedziesz jeśli można spytać?
Zadzwoniłam do tego sanatorium w którym mam być i Pani powiedziała że nie ma żadnych dodatkowych opłat..
czyli nic tylko jechać