Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
gre_ys
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2009 15:58
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: gre_ys »

Witam.
Również "poluję" na zwroty , jest możliwość wyboru. Dzwonię i dzwonię do NFZ, na razie brak, ale jestem pełna nadziei, że trafię na piękną Kotlinę Kłodzką. :D :D :D
Mam numer 7076 lubuskie, wniosek złożyłam w lutym 2014 -18mieś. czekania.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 67 razy

Post autor: Suzen »

gre_ys pisze:Witam.
Również "poluję" na zwroty , jest możliwość wyboru. Dzwonię i dzwonię do NFZ, na razie brak, ale jestem pełna nadziei, że trafię na piękną Kotlinę Kłodzką. :D :D :D
Pozdrawiam
Też chciałabym dostać skierowanie w to urokliwe miejsce.Udanego,, polowania.'' ;)
Pozdrawiam :kwiat:
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: henryk44 »

O skierowanie ze zwrotów możesz się starać po upływie 18 m-cy od poprzedniego pobytu w sanatorium z NFZ.
Awatar użytkownika
E w a
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2014 19:30
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: E w a »

gre_ys pisze:Witam.
Pozdrawiam
Witaj :kwiat:

Też jestem z lubuskiego i czekam już rok w kolejce. W tej chwili nr 700.

Pozdrawiam :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

violet58 pisze::o :o Zwroty czy nie zwroty, pokojami i tak dzielą na miejscu... :) :D
Nie wszędzie violet58 , zależy to od ośrodka.Mnie się udało dwa razy uzyskać drogą telefoniczną jedynkę.Zaraz po otrzymaniu skierowania.Ale wiem,czytając tu, że większość sanatoriów nie "bawi " się rezerwacją.A wystarczyłoby trochę dobrej chęci ze strony pań recepcjonistek.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Prawda jest taka że w większości sanatoriów nie prowadzą rezerwacji...TEORETYCZNIE.... natomiast w praktyce na miejscu dowiadujemy się że część kuracjuszy telefonicznie "wyrwała" co lepsze pokoje. Wystarczy być upierdliwym i można osiągnąć cel. A w każdym razie na pewno trzeba próbować.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Witam :kwiat: :kwiat:
Polujcie, polujcie na piękną Ziemię Kłodzką :lol: :lol:
Jestem w Lądku - jest cudnie :lol: :lol:
Trzymam za Was kciuki :D
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewiko pisze:Prawda jest taka że w większości sanatoriów nie prowadzą rezerwacji...TEORETYCZNIE.... natomiast w praktyce na miejscu dowiadujemy się że część kuracjuszy telefonicznie "wyrwała" co lepsze pokoje. Wystarczy być upierdliwym i można osiągnąć cel. A w każdym razie na pewno trzeba próbować.
Za ostro "koleżanko" oceniasz nie znając realiów... ja zadzwoniłam jeden raz i w odpowiedzi usłyszałam że owszem jest możliwość zamieszkania w jedynce ale zostały pokoje tylko ze strony płn.Strona świata nie miała dla mnie znaczenia.
Dostałam tą rezerwację nie będąc upierdliwą -zapytałam i dostałam odpowiedź.Za drugim razem zrobiłam to samo i usłyszałam że w chwili obecnej nie ma ale.....proszę dzwonić może się coś zwolni .Bo czasem kuracjusze odwołują przyjazd .Proponowali by dzwonić co tydzień.Tak też robiłam ....za trzecim telefonem dowiedziałam się że jedna z kuracjuszek wyjeżdża dzień wcześniej i jest jedynka wolna.Przypadek sprawił że jedynka była wolna a ja w odpowiednim momencie zadzwoniłam..Tak więc dzwoniłam 3 razy bo to zaproponowała mi recepcjonistka.
Jeśli komuś zależy to dzwoni -nikt nikomu tego nie zabronił.Nie miałam lepszego pokoju bo wydzwoniłam -dostałam to co było wolne.
Gdyby mi powiedziano że rezerwacji telefonicznej nie ma -więcej bym nie dzwoniła.I żadne "TEORETYCZNIE" i w praktyce.Nie ma wolnych to nic nie "wyrwiesz"
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewasz pisze:Witam :kwiat: :kwiat:
Polujcie, polujcie na piękną Ziemię Kłodzką :lol: :lol:
Jestem w Lądku - jest cudnie :lol: :lol:
Trzymam za Was kciuki :D
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Ewuś ! Wypoczywaj ,nabieraj sił i wracaj w pełni zrelaksowana.
Ja będę "polowała" na Kotlinę Kłodzką wiosną przyszłego roku.
Nie upoluję -wezmę co będzie w miarę :lol: :lol: -oczywiście Pozdrawiam -pa! :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Dlaczego Stokrotko moją wypowiedź wzięłaś do siebie. ? Otóż mój post dotyczył mojego ostatniego wyjazdu do sanatorium gdzie jak zadzwoniłam prosząc o rezerwacje usłyszałam "rezerwacji nie prowadzimy". Nie odpuściłam i po chwili rozmowy na temat tego konkretnego sanatorium (byłam tam już ostatnio) bardzo miła pani "zaklepała" mi pokoik taki jak chciałam. Opisałam tylko i wyłącznie moje próby rezerwacji a te nie zawsze kończą się pomyślnie. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.
ODPOWIEDZ