Sanatorium Krystynka Ciechocinek
Sanatorium Krystynka Ciechocinek
Będę wdzięczna za wszystkie opinie o tym sanatorium (moja mama - chora na Parkinsona - wyjeżdża tam na turnus rehabilitacyjny). Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Re: Sanatorium Krystynka Ciechocinek
Moja niepełnosprawna, słabochodząca o chodziku Mama (która pojechała tam sama) bardzo sobie chwaliła.
Budynek typu blok gierkowski, ale z windą która dowiezie na każdy poziom (dobrze dostosowany dla niepełnosprawnych).
Standard pokoju bardzo przyzwoity (Mama miała dwójkę z małym balkonem, telewizor, chyba lodówka, czajnik, telefon, łazienka z prysznicem - wszystko bardzo czyste i najwyżej 3-4 lata po remoncie).
Przy budynku mały ogród spacerowo-grillowy (tylko dla kuracjuszy) - wokół raczej betonowa pustynia bloków mieszkalnych.
Bez problemu uzgodniłem telefonicznie pokój dla osoby niepełnosprawnej, nie było też problemu z załatwieniem by Mamie pielęgniarka wydawała do każdego posiłku leki (Mama bierze ich bardzo dużo jak niemal każdy w tym wieku:).
Brak było własnego basenu, ale podobno w tym roku mają kupić basen w Castoramie:), na basen trzeba było dochodzić, jednak 500-1000 m to zbyt dużo jak dla mojej Mamy ( więc nie była tam nigdy)
Ocena (skala 0-5):
atmosfera : 5
baza zabiegowa : 5
personel : 5 (mili, życzliwi i uśmiechnięci)
wyposażenie pokoi : 5 (wszystko wygląda na nowe i świeżo po remoncie)
jedzenie : 5 (zdaniem mojej Mamy niejadka)
animacje: 5 (codziennie coś się dzieje + bodaj 2 grille + 3 wycieczki)
Minusy:
- niezbyt ładnie położona jest Krystynka - jak pisałem okolice to raczej blokowa-betonowa pustynia
- brak własnego basenu ( w tym roku podobna ma być)
Plusy znacznie przeważają nad minusami - są tacy którzy uważają Krystynkę za najlepsze sanatorium w Ciechocinku.
Pozdrawiam
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
- delfin
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 cze 2009 22:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 10
Czy i jak zmieniła się "Krystynka" od 2012 roku? W końcu to już 5 lat od tej opinii a tu nowych brak...
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Podziękowano: 5 razy
- delfin
- Pomocny Kuracjusz

Zastanawiam się nad turnusem rehabilitacyjnym i właśnie w "Krystynce" jest wolny pokój latem. No i nie wiem czy tam jechać czy szukać dalej...
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Podziękowano: 5 razy
- Isia55
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 02 paź 2014 09:35
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Delfin nie polecam Ci wyjazdu komercyjnego do tego sanatorium bowiem możesz wybrać inne sanatorium gdzie zarówno miejsce pobytu jak i poziom usług będzie odpowiedni do wydanych pieniędzy. Znam to z własnego doświadczenia. Pozdrawiam.
- delfin
- Pomocny Kuracjusz

Dobrze, ze tu zajrzałam i zapytałam bo głupio by było wydać własne pieniędzy i potem tego żałować i mieć zmarnowany urlop...
-
Celina53
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2015 17:01
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 27