Oczekuję na skierowaniedo sanatorium
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
Re: Oczekuję na skierowaniedo sanatorium
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękowano: 1 raz
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Karolu witamy na forumkarol pisze:Witam.Jestem przed zabiegiem chirurgicznym w szpitalu.Czy od razu potem mogę się starać o wyjazd na rehabilitację do sanatorium.Jak to wygląda?Co mam zrobić?
Napisz proszę jakiego rodzaju będziesz mieć zabieg
Pozdrawiam
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- andr58
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2013 11:53
- Oddział NFZ: Łódzki
Jeżeli chodzi o wyjazd z ZUS to jeżeli jesteś emerytką to ZUS Cię nie wyśle bo oni wysyłają z prewencji rentowej ale ludzi w wieku produkcyjnym lub na czasowej rencie lub zasiłku rehabilitacyjnymnusia pisze:Dziękuję za podpowiedź!Obawiam się, że wyjazd z ZUS jest u nas mało realny. Koleżanka, pracująca, poważnie schorowana, z orzeczeniem o częściowej grupie inwalidzkiej, starała się o wyjazd z NFZ (oczekiwanie 24 miesiące, wyjazd z mężem- jeszcze dłużej), z PFRON-u i ZUS. Czeka drugi rok na przydział sanatorium i w tym roku nie ma szansy na wyjazd. Jestem emerytką (stypendystką ZUS-to lepiej brzmi!)
, "połamaną" schorzeniami stawów i kręgosłupa, lecz wyglądam nader zdrowo, a dolegliwości nie widać na zewnątrz. Z tego też powodu lekarze patrzą na mnie, jak na potencjalną hipochondryczkę i naciągaczkę. Spróbuję powalczyć o przydział sanatorium z ZUS.
Pozdrawiam
nusia
Nusia śląsk jest dyskryminowany ja złożyłem w marcu i dostałem czas oczekiwania 26 miesięcy a znajomi na te same schorzenie złożyli w lutym w Szczecinie czas ich oczekiwania 18 miesięcy . NFZ nie przyznaje kasy procentowo do ilości ludzi w danym funduszu dlatego czekamy o wiele dłużejnusia pisze:Witam Forumowiczów!
Po obowiązkowym 12 miesięcznym odczekaniu po ostatnim pobycie, złożyłam wniosek do sanatorium. Zakwalifikowano wniosek na reumatologię, z numerem 92 586 oraz informacją o 26 miesięcznym oczekiwaniu, z weryfikacją wniosku po 18 miesiącach.Wniosek złożyłam w śląskim NFZ. Czy w innych województwach okres oczekiwania jest porównywalny? Rozważam wyjazd komercyjny, bowiem schorzenia poważnie utrudniają funkcjonowanie, a okres oczekiwania na zabiegi ambulatoryjne jest bardzo długi. Będę wdzięczna za podpowiedź, gdzie znajdę dobre zabiegi na stawy i kręgosłup?
Pozdrawiam
Nusia
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Odgrzewanie starych kotletów...baron14 pisze: Nusia śląsk jest dyskryminowany ja złożyłem w marcu i dostałem czas oczekiwania 26 miesięcy a znajomi na te same schorzenie złożyli w lutym w Szczecinie czas ich oczekiwania 18 miesięcy .
NFZ nie przyznaje kasy procentowo do ilości ludzi w danym funduszu dlatego czekamy o wiele dłużej![]()
![]()
![]()
![]()
W zaszczytnym celu premiowane...