23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jacek7910
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 00:50
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: jacek7910 »

Mam jeszcze pytanko do osób co tam byli jak jest z posiłkami ? Czy sa jadalne i miejmy nadzieje ze nie takie jak w szpitalu :lol: bo gdyby nie stołówka przy szpitalu to dlugo bym nie pociągnął :x nie nawidze zup mlecznych , a jak juz byla inna to czy np krupnik lub kapusniak itd kazda smakowala tak samo. Wiem ze nie ma na cuda co liczyc jak pisali poprzednicy bo za 9 czy 10 zl cudow nie zrobisz .
Awatar użytkownika
medman
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 cze 2014 12:51
Staż sanatoryjny: 3

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: medman »

Wcześniej już pisałem: jak dla mnie trochę mało. W niektóre dni posiłki są smaczniejsze, w inne nie bardzo. Niedzielny rosół z makaronem przypomina rosół tylko z wyglądu (a i to nie do końca :lol: ). Pomidorowa nazywa się tak dlatego chyba dlatego, że wrzucono tam odrobinkę pomidora. :(
Kolacja o godzinie 17 jest z reguły tak skromna, że dla mnie to podwieczorek.
Kuracjusze mają do dyspozycji lodówkę na każdym piętrze i zarówno panowie jak i panie ją zapełniają. Kilka dni temu byla afera, bo okazało się, że w nocy ktoś ją opróżnił :evil:

No, ale jak Ty boisz się o swoją wątrobę i trzustkę, to może zrezygnuj z sanatorium? :mrgreen:

Co do tego "co tu się wyprawia": nie przesadzajmy. W większości to mity. Ja przyjechałem skorzystać z rehabilitacji, odpocząć, odprężyć się i przy okazji trochę pobawić. Nie "pobawić". Raz czy dwa razy poszedłem na tańce z tą samą panią i już ludzie zaczęli plotkować. No, bez przesady!
Na szczęście wiele osób nie przejmuje się złośliwościami innych i świetnie się bawi. Czego wszystkim życzę.
A w większości ośrodków w Lądku jest wymóg powrotu kuracjuszy przed 22.00 i od 22.00 do 23.00 obchód pielęgniarski w pokojach. Nie poszalejesz... :lol:
Awatar użytkownika