Zrzucamy kg na turnusie

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Zrzucamy kg na turnusie

Post autor: ewiko »

Po ostatnich mocno stresujących tygodniach schudłam ....8 kg. I teraz tak sobie myślę że ani sex, ani dieta cud nie przebije STRESU, czego oczywiście żadnej z nas nie życzę. :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

To zależy od organizmu Ewiko ,niektórzy właśnie w stresie tyją ,albo jak mają zbyt dużo pracy :shock:Moja znajoma mawia ,że zajada stres . :lol: :lol:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

MiLenka pisze:Tak czytam Wasze posty i myślę sobie że 90 na 100 osób ma zamiar zrzucić nadwage w sanatorium .A nie lepiej schudnać przed wyjazdem , żeby nie psuć sobie odpoczynku ?
Zawsze wychodzę z założenie, że należy łączyć przyjemne z pożytecznym dlatego też podczas wyjazdów nie wybieram all inclusive a dietę 1500 kalorii. Oczywiście nie wszędzie tak można, ale jeśli można to tak robię. Wracam nie tylko wypoczęta i zadowolona ale też odmłodzona, bo lżejsza o kilka lub kilkanaście kg :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

ewiko pisze:Po ostatnich mocno stresujących tygodniach schudłam ....8 kg. I teraz tak sobie myślę że ani sex, ani dieta cud nie przebije STRESU, czego oczywiście żadnej z nas nie życzę. :kwiat:
No ja akurat nie mogę się z tym zgodzić. W moim przypadku stres działa odwrotnie dlatego też staram się żyć bezstresowo za to dużo seksu, który jest balsamem nie tylko dla ciała ale i ducha :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ech Rachel ,seksu nie uprawia się w pojedynkę :oops: :roll: :?
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak Rachel, z pewnością masz rację. Jednak u mnie występują dwa rodzaje stresu...... mniejszy który również zajadam i ten WIELKI który wręcz powoduje odruchy ściskające gardło na samą myśl o jedzeniu. Ten drugi przypadek spowodował u mnie spadek wagi...... niekontrolowany.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mam podobnie .I niestety jak mam za dużo pracy też mam kłopoty z utrzymaniem wagi bo po prostu jem to co jest ,szybko ,prawie na stojąco ,dosłownie łykam to co mam zjeść :evil: Efekt po ciężkim miesiącu zawsze mam trochę do przodu ,a mówią wszyscy że jak człowiek dużo pracuje to chudnie :o
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No niestety, z tym połykaniem posiłków to jeden z podstawowych błędów żywieniowych. Popełniamy go niestety wszyscy. Pośpiech, brak czasu, to wcześniej czy później odbije się na naszym zdrowiu. Mój mąż wiecznie narzeka na nadwagę.Faktycznie przydałoby się zrzucić kilka kilogramów. I on właśnie popełnia ten sam błąd co Ty medi.Je raz dziennie, w pośpiechu ale za to sporo za dużo. Efektem niestety jest nadwaga a co za tym idzie początek cukrzycy i inne dolegliwości towarzyszące otyłości. Chudnięcie to jest ciężka "praca" ale warto...... sama o tym się przekonałam. Pozdrawiam i miłego weekendu wszystkim życzę. :serce:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Masz rację Ewiko,należy pamiętać o powolnym przeżuwaniu pokarmu.Stres ,pośpiech dnia ,wszystko zmienia i nie zawsze pamiętamy o tym.
Na efekty nie trzeba długo czekać. :shock:
Pozdrawiam,serdeczności. :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja cały czas porównuję siebie do akordeonu ;) :lol: :lol: Lub huśtawki :o :lol: :lol: Raz w górę ,raz w dół niestety taka praca ,raz siedzę w domu i mam czas na zdrowe odżywianie ,a innym razem pracuję po 12 godzin na dobę i jem "z doskoku" :evil: :evil: Pewnie też w końcu ten mój niezdrowy tryb życia zaowocuje cukrzycą ,ale zmienić go nie mam możliwości :oops:
ODPOWIEDZ