Zrzucamy kg na turnusie

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
forumowicz

Re: Zrzucamy kg na turnusie

Post autor: forumowicz »

Kiedy powinno się ważyć aby pomiar był wiarygodny? Czy rano po przebudzeniu , czy wieczorem przed zaśnięciem?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Po upojnym seksie :oops: :lol: waga leci w dół na bank :? :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

kruszynka pisze:Po upojnym seksie :oops: :lol: waga leci w dół na bank :? :lol:
Oj Kruszynko nie wyrzuca się wagi przez okno bo może kogoś poturbować ;) :lol: :lol:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

A ja myślę, że w południe. Jest się już po dobrym śniadaniu ale jeszcze przed kolacją. Gdy waga wysoko wskazuje to można obiad tylko z jednego dania zjeść, a jeśli waga leci w dół to obiadek z drugim daniem i deserkiem poprawić. Z tym seksem to Kruszynka ma rację. Nic tak nie robi dobrze na schudnięcie jak sex ;)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

mix pisze:Kiedy powinno się ważyć aby pomiar był wiarygodny? Czy rano po przebudzeniu , czy wieczorem przed zaśnięciem?
Mix w sumie nie to jest ważne kiedy ,ważne żeby zawsze o tej samej porze ,jeżeli wybierasz ważenie się rano po skorzystaniu z łazienki to rób tak zawsze ilekroć będziesz chciał sprawdzić wagę no i najlepiej hi hi ,nago :? nie będzie problemu z odliczeniem wagi ubrania :D Nie waż się też dzień w dzień bo to nic nie da ,jeżeli masz zaleconą kontrolę wagi rób to ran na 10-14 dni ...to wystarczy .Jeśli chcesz /musisz schudnąć to ...pod żadnym pozorem nie wchodź do kuchni ,jedz "z ręki" żonie , córce ,gosposi * niepotrzebne skreślić .Dlaczego :?: Dlatego ,że jeśli ktoś przygotuje Ci posiłek zjesz tylko tyle ile dostaniesz ,a sam możesz zjeść za dużo .No i chodź kochanie ,wkoło i namiętnie ,może być "na kopiec Kościuszki" ale chodź ,zmęczysz się to odpocznij i zaczynaj od nowa , :roll:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Pogubiłam się - czy mojemu przedmówcy, (Mix) chodzi o kontrolowanie wagi czy po prostu zrzucenie zbędnych kg? Jeśli to drugie to wcześniej ja i inne koleżanki dałyśmy wskazówki jak to zrobić. Powodzenia :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wiesz Rachel czasami to jedno i to samo .Jeżeli waga do tej pory "stała w miejscu" ale obecnie zmieniasz na przykład tryb życia na mniej aktywny to tak samo jakbyś się zaczęła odchudzać .Organizm domaga się większych porcji bo do tego był przyzwyczajony ,ale nie zamienia go na energię tylko na tłuszczyk .Niby jesteś szczupła ....jeszcze ,a już zaczynasz się martwić co będzie za miesiąc i próbujesz znaleźć nowy dla Ciebie sposób odżywiania .
MiLenka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2014 16:44
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: MiLenka »

Tak czytam Wasze posty i myślę sobie że 90 na 100 osób ma zamiar zrzucić nadwage w sanatorium .A nie lepiej schudnać przed wyjazdem , żeby nie psuć sobie odpoczynku ?
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15

Post autor: dziunia60 »

Najlepiej to byłoby nie przytyć i byłby problem z głowy ale nie zawsze to się udaje :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Powinniśmy się zważyć rano po przebudzeniu.Ja tak robię.
Ogólnie każdy rodzaj ruchu sprzyja zgubieniu kilogramów,tkanki tłuszczowej. ;)
ODPOWIEDZ