CIECHOCINEK /10.07/ Jubilat - Wojskowy

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
kasia+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2014 20:14
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

CIECHOCINEK /10.07/ Jubilat - Wojskowy

Post autor: kasia+ »

Witam do tego sanatorium jedzie moja Mama , może Ktoś też tam jedzie w lipcu ...
kasia+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: CIECHOCINEK /10.07/ Jubilat - Wojskowy

... a czy Ktoś był tam w ostatnim czasie ... bo dotarły do mnie różne opinie...
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Byłam w maju, pobyt pełnopłatny. pytaj -postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości.
kasia+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

jak zabiegi - czy jest aqa vibrom, pokoje, mama jedzie na 28 dni z nfz
Mariola-K-ce
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 13:30
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Mariola-K-ce »

Witam, czy ktos może jedzie w pazdzierniku do Cuiechocinka??
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Mariolka utwórz swój temat z datą wyjazdu , będzie zdecydowanie łatwiej się dogadać z innymi uczestnikami twojego turnusu. Powodzonka
Mariola-K-ce
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 13:30
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Mariola-K-ce »

Do jan 19557
Witam a moze ty mi doradzisz jakie sanatorium tam wybrac?? Wstępnie mam zarezerwowane na 5.10, jutro musze potwierdzić. Dziękuje
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeśli masz możliwości to poleciłbym Orion, MSWiA, lub szpital uzdrowiskowy nr.1 czy ZNP, ewentualnie Wrzos. Może być też Szpital uzdrowiskowy nr.4
W obu szpitalach są baseny solankowe za które niestety trzeba płacić dla mieszkańców owych szpitali mogą być za darmo, trzeba tylko poprosić lekarza.
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Ja natomiast stanowczo odradzam Orion oraz I i IV. Z sanatoriów , które mają pobyty ze skierowaniem najlepszy jest ZNP, owszem w Jubilacie jest rewelacyjna baza zabiegowa, swietny basen ale pokoje dla osób ze skierowaniem z NFZ wołąją o pomstę do nieba. Jedzenie też o wiele lepsze w ZNP. Godny polecenia jest Wrzos.
Jeśli chodzi o pobyty pełnopłatne to jednak zdecydowanie najlepiej wychodzi Klinika "Pod Tężniami" pod każdym względem.
Byłąm tak kilkakrotnie i za każdym razem byłam bardzo zadowolona. Dla odmiany w maju wzięłam Jubilata i porażka. Za 235 zł/osobo dzień jedzenie marnej jakości , pomimo diety , owszem zabiegi niezłe ale basen już dodatkowo płatny. Pokoje może i nowe ale wielkie, kompletnie nieprzytulne, wyposażenie fatalne, np. łóżko do skrzynka z materacem -ciągle miałam poobijane uda. Nie podobały mi sie też zwyczaje pielęgniarki w Jubilacie, która robiła "puk" i bez zaproszenia wchodziła na niby obchód-pierwszy raz coś takiego mnie spotkało na pełnopłatnym pobycie. Ja rozumiem ze skierowaniem , że jest obchód , pora powrotu do sanatorium -wtedy to całkiem naturalne ale zwyczajna kultura wymaga aby poczekac na słowo"proszę". Byłam bardzo rozczarowana Jubilatem.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja byłem w szpitalu nr 1 i bardzo sobie chwaliłem, zarówno zabiegi jak i warunki lokalowe. Trzeba tylko (za niewielką dopłatą) poprosić o górne piętro. One są po remoncie a w pokoju miałem nawet lodóweczkę co z pewnością jest rzadkością w sanatoriach w ramach NFZ-u czy ZUS-u. 2 tygodnie temu wróciłem z Perełki sąsiada ZNP. Nie polecam. Warunki lokalowe i jedzenie naprawdę dobre ale baza zabiegowa nędzna i towarzystwo zdecydowanie 60+ a może i więcej. Żadnej kafejki. W ZNP w ramach NFZ-u najgorsze warunki. Lepsze z ZUS-u i najlepsze płatne. Od czerwca czynna po remoncie restauracja z baletami.
ODPOWIEDZ