Iwonicz-Zdrój w obiektywie kuracjuszy

Okiem kuracjusza
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Iwonicz-Zdrój w obiektywie kuracjuszy

Post autor: Sloneczko »

Pełna nazwa rzeczki w Iwoniczu Zdroju to Iwonicki Potok, ale zazwyczaj nazywana jest Iwonką.W Iwoniczu i Iwoniczu Zdroju aktualnie potok jest regulowany. Nawet nie wiedziałam,ze można tu nawet w chwilach wielkiego szczęścia :D :D zobaczyć rybki a szczególnie niektóre chronione ryby w Polsce: szczebla potokowa i błotna, śliz oraz niektóre gatunki kiełbia. Są niektóre miejsca gdzie Iwonka wygląda jak ściek ale to prawdopodobnie chwilowe. Pewnie przy zakończeniu prac rewitalizacyjnych Iwonicza i Iwonka błyśnie urodą :D

[ obrazek zewnętrzny ]

Oooo nawet kawałek Białego Orła widać :)

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Re: Iwonicz-Zdrój w obiektywie kuracjuszy

Post autor: eluunia »

Sloneczko pisze:Pełna nazwa rzeczki w Iwoniczu Zdroju to Iwonicki Potok, ale zazwyczaj nazywana jest Iwonką.W Iwoniczu i Iwoniczu Zdroju aktualnie potok jest regulowany. Nawet nie wiedziałam,ze można tu nawet w chwilach wielkiego szczęścia :D :D zobaczyć rybki a szczególnie niektóre chronione ryby w Polsce: szczebla potokowa i błotna, śliz oraz niektóre gatunki kiełbia. Są niektóre miejsca gdzie Iwonka wygląda jak ściek ale to prawdopodobnie chwilowe. Pewnie przy zakończeniu prac rewitalizacyjnych Iwonicza i Iwonka błyśnie urodą :D

[ obrazek zewnętrzny ]

Oooo nawet kawałek Białego Orła widać :)

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]
...może będzie mi dane kiedyś to zobaczyć ...fajnego odpoczynku Słoneczko :) baw się dobrze ..buziaki
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

R