Sanatorium Żegestów

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Sanatorium Żegestów

Post autor: forumowicz »

andrzej1955. Nie karmie. Szarmancko zapodałam cytat...wszak Gogol to dobry przykład.
ja_2
Na forum od: 26 kwie 2012 12:06

Post autor: ja_2 »

co prawda nie byłem w sanatorium ale 2 razy bylem w żegiestowie prywatnie na wakacje - i jeżeli ktoś mówi, że to jest "zły adres" to chyba nienawidzi gór.
wokoło super górki do przechadzek i całodziennych wypraw bez wspinania się.
wierchomla (tylko uwaga - szlak czasami nie za bardzo oznaczony - szczególnie w porównaniu z np. tatrami) ale nie zginiesz
krynica - super szlak do krynicy szczytami, + atrakcje samej krynicy
poprad
jest gdzie chodzić, ja nawet zwiedzałem sobie pokątnie stary szpital/sanatorium ;) (rudery, łaziłem po nich i za dnia i nocą :)) )

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

witam. Moja psiapsiułka już wróciła z Żegiestowa,ogólnie jest zadowolona,odpoczęła ,podleczyła się,ale tak jak już kiedyś pisałam, ze wsi na wieś niekoniecznie, dobrze że miała miłe towarzystwo. Ale to nie był wyjazd jej marzeń ,mimo,że jest osoba skromną i mało wymagającą. :? :)
marzenaa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2012 15:14
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: marzenaa »

Proszę o odpowiedź osoby, które były w Żegiestowie niedawno, już po remoncie:)
1. Czy jest czynny basen? Jeśli tak, to jak duży? Czy płatny dodatkowo?
2. Czy jest szansa na rezerwację jedynki?
3. Ile kosztują wycieczki fakultatywne np. na Słowację czy Węgry, ale
tez i
w Polsce. Które szczególnie polecasz?
4. Jak często są wieczorki taneczne w sanatorium? W jakich godzinach?
5. Które zabiegi szczególnie polecasz?
6. Jeśli chciałabyś coś polecić lub na coś mam zwrócić uwagę
będę
wdzięczna. Pozdrawiam
Na forum są same ogólne wiadomości a szczegółów o Wiktorze bardzo
mało.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Marzenko,napisałam Ci na prv. Pozdrawiam. M. :)
marzenaa
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję bardzo:)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj,Marzenko! Dzisiaj już wiem o wiele więcej o sanatorium Wiktor w Żegiestowie. Wiadomości mam dobre,a nawet bardzo dobre. Warunki mieszkaniowe super,piękne pokoje,nowiutkie meble,wyposażenie / materace,pościel,itp./.Jedzonko bardzo dobre,a psiapsiułka była już na kilku leczeniach sanatoryjnych, więc ma porównanie. Basen miał byc otwarty za 10 dni, podobno już wszystko było gotowe na otwarcie. Zabiegi na bardzo wysokim poziomie. Opieka i leczenie również takie. :) Julita mówiła ,że tak dobrych warunków jeszcze nie miała.Tyle ochów mi achów. Minusy - o czym już pisano na tym forum- jedyne sanatorium w Żegiestowie, do sklepu trzeba przejść kawałek. I -właściwie to nie wiem +czy - koleżanka opowiadała ,że jeszcze nigdy nie była w sanatorium z takim luzem, pielęgniarka niejednokrotnie czekała do 24, aby towarzystwo opuściła kawiarnię, :shock: tańce na miejscu,ale raczej w celach typowo alkoholowych, przynajmniej na tym turnusie, zero kontroli pielęgniarskiej, śpiewy i hałas niekiedy do póżnej nocy. :shock: Panie sprzątające rano wynosiły worki butelek po alkoholu. Czyli pozwalano na wszystko, wg. koleżanki to chyba była rekompensata za odosobnienie ośrodka.
Organizowane są wycieczki, oczywiście odpłatne, ale dużo osób miało samochody i bez problemu zapraszali kuracjuszy bez 4 kółek na wspólne wypady do Krynicy i Muszyny. :)
Podsumowując, pobyt bardzo udany, mimo,że Julita nie uczestniczyła w wieczornych Imprezkach/miala za to super koleżankę w pokoju/,nie potańczyła za to niestety/ z tych powodów co wyżej/,ale twierdzi ,że bardzo chętnioe pojechała by tam raz jeszcze, myślę ,że i Ty będziesz równie zadowolona. Życzę Ci tego serdecznie :!:
marzenaa
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję Małgosiu! Wybieram się w sierpniu , więc mam nadzieję, że basen już będzie. Cieszy mnie dobra baza zabiegowa, chciałabym skutecznie podleczyć kręgosłup. :D Pozdrawiam
ODPOWIEDZ