Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2012 22:12

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: Bea71 »

To ja chyba miałam pecha do Pani :(. A wydawała się taka miła....
elizabeth
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2014 18:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elizabeth »

ewasz pisze:No co Ty elizabeth :!: składaj odwołanie dziewczyno i się nie zastanawiaj :twisted:
Masz na to 14 dni ale najlepiej załatwić to z marszu nie czekając tych 2 tygodni :twisted:
Skoro lekarz wystawił wniosek to miał do tego podstawę :!:
Składaj i już. Potem możesz żałować, że z tego przywileju nie skorzystałaś :shock:
Pozdrawiam :kwiat:
A jak się skałda odwołanie? Są jakieś specjalne druki? Czy można do tego dołączyć dodatkową dokumentacje medyczną?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

elizabeth pisze:
ewasz pisze:No co Ty elizabeth :!: składaj odwołanie dziewczyno i się nie zastanawiaj :twisted:
Masz na to 14 dni ale najlepiej załatwić to z marszu nie czekając tych 2 tygodni :twisted:
Skoro lekarz wystawił wniosek to miał do tego podstawę :!:
Składaj i już. Potem możesz żałować, że z tego przywileju nie skorzystałaś :shock:
A jak się skałda odwołanie? Są jakieś specjalne druki? Czy można do tego dołączyć dodatkową dokumentacje medyczną?
Witaj :kwiat:
Wpisz w Google "odwołanie od decyzji zus" tam się wszystkiego dowiesz i możesz pobrać sobie druk, który jest na samym końcu artykułu.
elizabeth
Kuracjusz
Kuracjusz

Jak wygląda po złożeniu odwołania komisja lekarska? Tak samo jest jeden lekarz?

A może prościej będzie ponownie złozyć nowy wniosek o sanatorium. Składałam pod koniec kwietnia to kiedy moge najwczesniej złozyc kolejny?
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

ja bym złozyła nowy wniosek
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

elizabeth pisze:Jak wygląda po złożeniu odwołania komisja lekarska? Tak samo jest jeden lekarz?

A może prościej będzie ponownie złozyć nowy wniosek o sanatorium. Składałam pod koniec kwietnia to kiedy moge najwczesniej złozyc kolejny?
Koleżanka była w podobnej sytuacji. Odmówiono jej wyjazdu do sanatorium. Zadzwoniła do Warszawy, a tam poradził jej ktoś żeby złożyła nowy wniosek ( nie odwołanie). Złożyła , tym razem lekarz orzecznik sanatorium przyznał. Ta znajoma była na ponownej komisji za niecałe dwa miesiące. Próbuj, może się uda. Pozdrawiam :kwiat:
elizabeth
Kuracjusz
Kuracjusz

Rozmawiałam dzisiaj z moim lekarzem ( był bardzo zdziwiony odwową z ZUS) i będę ponownie składała wniosek na początku sierpnia.

Do trzech razy sztuka :) Jak już zaczęłam to nie odpuszczę

Gorzej jak trafię na tego samego lekarza :(
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

elizabeth pisze:Rozmawiałam dzisiaj z moim lekarzem ( był bardzo zdziwiony odwową z ZUS) i będę ponownie składała wniosek na początku sierpnia.

Do trzech razy sztuka :) Jak już zaczęłam to nie odpuszczę

Gorzej jak trafię na tego samego lekarza :(
Dziewczyny mają rację by złożyć ponownie wniosek. Będzie o wiele, wiele szybciej i mniej stresowo :) :)
Wcale bym się nie zdziwiła jak byś trafiła do tego samego orzecznika i dał Ci skierowanie do sanatorium :lol:
W moim ZUS-ie takie przypadki się już zdarzały :lol: :lol:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam 21 maja złożylam wniosek do zus na komisje lekarską renta z tytułu niezdolności do pracy sprawy operacyjne ciąg dalszy komplikacje pooperacyjne oczekuje na reoperacje kliniki specjalistycznej skierowanie do szpitala karty leczenia szpitalnego chistorie choroby rehabilitacja ,jeszcze im mało ostatnio jeszcze chcieli zaświadczenie opinie konsultanta zus specjalisty .Mialam szczęście być operowana na oddziale że profesor był konsultantem zus wojewódzkim i powiedzialam im że mogę przynieść konsultacje to miny im opadły już nie chcieli konsultancji .Ciekawa jestem jak będzie za miesiąc tyle będe oczekiwała na komisje lekarską.Życzę wszystkim pomyślnych komisji lekarskich.
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Witam
Chciałam przypomniec ze jutro potrzebuję waszych kciuków o 13,20 mam komisje w zusie :( :( :(
ODPOWIEDZ