Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: Lewek »

kociu pisze:Znów bede prosić o kciuki wszystkich ,druga komisje w ciagu jednego miesiaca masakra ,a dokładnie 27 maj o 13,20 ,pierwszy raz trzymaliscie i poszła ok to teraz jestem dobrej mysli ze tez bedzie ok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oczywiście Kociu, że będziemy trzymać :P
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: madzia »

no wlasnie wszyscy trzymamy kciuki ,wiec znow bedzie ok
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Mam te wszystkie komisje na razie w poważaniu ( stres i kupa nerwów ). ale trzymam kciuki za osoby stajace w najbliższym czasie na komisji z ZUS . oczywiscie na pozytywne załatwienia waznych dla Was Spraw ;)
elizabeth
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2014 18:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elizabeth »

kociu pisze: Jak ci od razu nie mówia czy jedziesz tylko ze decyzja przyjdzie pocztą to na 99 % odmownie ,tak samo jest jak jestes na komisji w sprawie zasiłku rehabilitacyjnego ,jak kaze wyjsci i poczekac to znaczy ze dostałas ,a jak mówi ze decyzja przyjdzie pocztą to odmownie ,ja tak miałam dlatego wiem pozdrawiam i mimo tego trzeba byc dobrej mysli moze u was w zusie jest inaczej ;) ;)
Też mi sie tak wydaje, że będzie odmownie, szkoda bo już się nastawiłam :(
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

kociu pisze:Znów bede prosić o kciuki wszystkich ,druga komisje w ciagu jednego miesiaca masakra ,a dokładnie 27 maj o 13,20 ,pierwszy raz trzymaliscie i poszła ok to teraz jestem dobrej mysli ze tez bedzie ok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kociu Kochana oczywiście, że będziemy trzymać :!:
Decyzja będzie tylko i wyłącznie pozytywna :lol: innej możliwości nie dopuszczam :twisted:
Pozdrawiam :serce: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

sztani pisze:Mam te wszystkie komisje na razie w poważaniu ( stres i kupa nerwów ). ale trzymam kciuki za osoby stajace w najbliższym czasie na komisji z ZUS . oczywiscie na pozytywne załatwienia waznych dla Was Spraw ;)
Ja na pierwszej dostałam zasiłek rehabilitacyjny na 6 miesięcy i prosiłam o wyjazd ,pani orzecznik ze musze składac wniosek i druga komisja masakra jakby nie mozna było razem załatwic ,,sory taki mamy zus" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

'
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

elizabeth pisze:
kociu pisze: Jak ci od razu nie mówia czy jedziesz tylko ze decyzja przyjdzie pocztą to na 99 % odmownie ,tak samo jest jak jestes na komisji w sprawie zasiłku rehabilitacyjnego ,jak kaze wyjsci i poczekac to znaczy ze dostałas ,a jak mówi ze decyzja przyjdzie pocztą to odmownie ,ja tak miałam dlatego wiem pozdrawiam i mimo tego trzeba byc dobrej mysli moze u was w zusie jest inaczej ;) ;)
Też mi sie tak wydaje, że będzie odmownie, szkoda bo już się nastawiłam :(
Elizabeth :kwiat:

Może pokusisz się gdy przyjdzie odmowa o odwołanie od decyzji :twisted:
Przecież lekarz wypisujący wniosek nie jest głąbem i jakby nie widział takiej potrzeby to by Cię nie wysyłał :roll:
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Ufffffffff :shock:
...i jestem po komisji.
Mało tego oba skierowania rozpatrzone pozytywnie :o :shock: Jedno to to,że dostałam świadczenie rehabilitacyjne na 4 m-ce licząc od 182-ego dnia L-4 a drugie jadę do sanatorium.
A że Polak to tylko potrafi marudzić i narzekać to tak do końca nie wiem czy powinnam skorzystać z obu orzeczeń.Mam na myśli to pierwsze czyli świadczenie rehabilitacyjne. Pani w ZUS wręczając mi owo orzeczenie poinformowała mnie jak, od kiedy i do kiedy mi się należy i oczywiście, że niektórzy pracodawcy potrafią zwolnić pracownika po takim świadczeniu.
No i mam dylemat iść mimo nie do końca dobrej sprawności do pracy czy postawić na dalsze leczenie/rehabilitacje :? :( :?:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Agat :D gratuluję :!: Kochana musisz sama podjąć tą decyzję ....ale pamiętaj :!: zdrówko najważniejsze :D
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19

Post autor: madzia »

no,a gdzie jedziesz?,a to swiadczenie na pewno wyjdzie ci na korzysc,zdrowie masz jedno
ODPOWIEDZ