23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: Bunia »

agat pisze:Buniu 8-)
Tak jak pisałam czekam na komisję, która ma być w piątek 16-05-2014. Zobaczymy jak wypadnę na "wybiegu" i jaka będzie ocena a w związku z tym czy i gdzie pojadę :shock:
Jak tylko będę już po wszystkim z pewnością się odezwę.
Bez względu na wszystko sama wiesz jaki świat jest mały. Cóż to dla nas, Wysowa, Lądek czy inne rejony kraju :lol: :lol:
Wystarczą dobre chęci. Swoją drogą szkoda, że nie spotkaliśmy się w większym gronie jak już miałaś szacownego "Gościa" :roll:
Powodzenia na wybiegu 8-) :lol:
Szacowny gość też żałuje :(
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

ssit pisze:Witam. Jestem pierwszy raz na forum i pierwszy raz wraz z żoną mamy skierowanie z NFZ na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne na ODDZIALE SANATORYJNYM 3 w Lądku Zdroju Orla 4. Mamy ogromną prośbę o pomoc w rozszyfrowaniu tego adresu. Czy to jest oddział w ramach Wojskowego Sanatorium ? Czy to jest PAWILON 3 przy ul. Orlej? Czy jest jakoś połączony z Domem Weterana ? Gdzie należy zgłosić swoje przybycie ? /recepcja/ Czy można podjechać samochodem ? Jakie są tam warunki lokalowe? zabiegi i wyżywienie? Może tego zbyt dużo. Proszę wybaczyć ale dla emerytów to bardzo ważne. Liczymy na życzliwość, którą wyczuliśmy w wp zawartych w postach na tym forum. Serdecznie dziękujemy. A może ktoś będzie tam też w terminie od 2 do 23 sierpnia br ? Stefan i Barbara.
Tak jak widnieje na skierowaniu jest to oddział sanatoryjny 3.Pawilon III jest oddziałem szpitalnym i to on jest połączony z Domem Weterana.
Jak wejdziesz na stronę Lądka na zdjęciach jest widoczny ciąg budynków po prawej stronie "Wojciecha",a na stronie WSZUR w zakładce Leczenie Uzdrowiskowe NFZ na zdjęciu poniżej cenników.. Tam właśnie jest Dyrekcja,hotel i Oddział Sanatoryjny 3.Jest do tego budynku dobudowany łącznik do III,gdzie jest stołówka i baza zabiegowa.
Nie wiem jak na dzień dzisiejszy,ale wcześniej kuracjuszy tam kierowanych obsługiwała dyżurka pielęgniarek w III,a nie BOK.Zadzwoń wcześniej i spytaj gdzie się zgłosić,obyście na darmo nie jeździli po obiektach tel. 74 81 17 251 .Możecie również poprosić o rezerwację miejsca parkingowego obok budynku (parking płatny 3 zł za dobę.Bezpłatny dla osób z orzeczonym inwalidztwem). Pokoje w tej części są nowe.Budynek po kapitalnym remoncie oddany rok temu.Może się też trafić pokój z aneksem kuchennym.Najlepiej zatelefonujcie i uzyskacie wszelkie informacje.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alice popieram najlepiej dzwonić :)
,ale tam jest remont a co za tym idzie rozpierducha :lol:
ja przez telefon zostałam poinformowana mylnie :( ale się uparłam i dobrze na tym wyszłam,a co ;)
w pawilonie 2 też byłam przyjmowana przez pielęgniarkę,a nie przez biuro obsługi kuracjusza,w dzień mojego przyjazdu czynne do 14 :P

Pozdrawiam Bunia
ssit
Na forum od: 13 maja 2014 19:31
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ssit »

Drogie Panie, Buniu i Alice, serdecznie dziękujemy za przekazane informacje. Wiele się wyjaśniło i o ileż będzie nam łatwiej na pierwszy raz. Mamy jeszcze pytania odnośnie pokoi, a mianowicie: czy są dwójki,jaki ich standard i gdzie się znajdują ?, kiedy najlepiej przyjechać, żeby mieć możliwość ich wyboru czy negocjacji? czy można przyjechać dzień wcześniej? No i o zabiegach: czy jest możliwość wyboru czy tylko te które zostaną rygorystycznie/?/ zalecone ? jaka jest ich jakość oraz stosunek do nas personelu? Wybaczcie za ten grad pytań ale przyrzekam, więcej nie będzie! Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy. Barbara i Stefan.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wnioskuję,ze jedziesz z żoną razem.
Jeżeli tak to na pewno będzie to dwójka.O standardzie przed chwilą napisałam.Jeżeli jest to oddział sanatoryjny 3 to pokoje są praktycznie robione od nowa.Wygodne łóżka ładne łazienki.W tej części nie ma balkonów,ale jest za to 50 metrów do parku i kawałek ładnej łączki na terenie na rozstawienie leżaków.
Wcześniejszy przyjazd to niestety wydatek 50 zł na jedną osobę za nocleg i nie zawsze jest możliwość przedprzyjazdu,zdecydowanie trzeba to ustalić,żeby nie szukać noclegu na mieście.
Rozpierducha jest tylko na Lotniku,ale już jest zamknięty na minimum dwa miesiące. 8-)
BOK chyba przyjmuje tylko żołnierzy i pełnopłatnych.
Magosia5
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2014 05:41
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Magosia5 »

witaj ssit :)
byłam w Lądku 2 razy, też w 3 budynku. ten ośrodek posiada 4 budynki położone bardzo blisko siebie. budynek 3 i dom weterana to praktycznie to samo tylko trzeba przejść przez taras. do tego jest jeszcze połączenie z budynkiem 3A gdzie najczęściej kwaterowane są małżeństwa. była to kiedyś część hotelowa, teraz po remoncie udostępniona dla kuracjuszy ze skierowaniem. co roku jest inaczej, lepiej i bardziej wygodnie. mieszkałam w obu budynkach - 3 i 3A, jestem bardzo zadowolona. zabiegi na miejscu, tylko na duży basen trzeba podejść ale to wszystko dla zdrowia ;-)
jedzenie było w miarę dobre, nie dojadałam. polecam dietę. łóżka były nowe, mebelki w pokojach też. 2 lata temu w budynku 3 lodówka była na korytarzu, w ubiegłym roku w 3A były małe lodóweczki w każdym pokoju, łazienki też w każdym pokoju. są pokoje z aneksem kuchennym, polecam. są tam naczynia, kuchenka i wszystko co potrzebne- to też w budynku 3A.
ogólnie nie ma co narzekać, piękne widoki, jest gdzie spacerować. polecam kąpiele w WOJCIECHU. dobrze jest wykupić kilka od razu to dają rabat. a i czas kąpieli można troszkę "przeciągnąć":-)
życzę miłego pobytu. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W Pawilonie III i Domu Weterana nie kwaterują ze skierowaniem z NFZ,tam są tylko miejsca szpitalne.
Magosia5
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2014 05:41
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Magosia5 »

Alice pisze:W Pawilonie III i Domu Weterana nie kwaterują ze skierowaniem z NFZ,tam są tylko miejsca szpitalne.
myślę Alice, że nie powinnaś wypowiadać się w temacie gdy nie masz pewności. ja ani razu nie miałam skierowania ze szpitala tylko z zus-u, w ramach prewencji rentowej, a mieszkałam w budynkach 3 i 3A.
jak to skomentujesz?
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alice Ja dopiero z Lądka wróciłam :!: Lotnik w remoncie :!: nr 1 i nr 2 :!: dopiero jak wyjeżdżaliśmy miał być zamknięty Lotnik 1,cała wymiana dachu i elewacja . w Lotniku 2 był remont stołówki hałas był nie do wytrzymania :!: stołówka miała być czynna na moim turnusie ,ale niestety obsuwa terminu oddania do użytku .zamiast położyć się do łóżeczka po zabiegach to szło się do parku odpocząć od hałasu :!: brud i kurz , po skargach kuracjuszy panie sprzątające całą mocą sprzątały. Nie wiem czy w życiu widziałaś tak brudne okna :evil:
Remont trwa też na zewnątrz ,jak z przodu tak i z tyłu budynku . Wycinka drzew ,jazgot pił,maszyny do ubijania ziemi przed położeniem polbruku ...To był mój 9 pobyt w sanatorium ale takiej wspomnianej rozpierduchy nie widziałam :!: I na koniec dodam że personel też tym remontem i hałasem jest umęczony :evil:
Pozdrawiam Bunia.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ssit proszę zadzwonić w sprawie pokoju .Moim skromny zdaniem pokój 2 osobowy dla małżeństwa dostaniecie :) Co do wizyty lekarskiej, zabiegów i rehabilitantów Ja nie mam żadnych zastrzeżeń 8-) lekarz przed zleceniem zabiegów pytał ,z jakich zabiegów korzystałam ostatnio,czy może coś sugeruje.

A teraz o noclegu wcześniejszym
przez biuro obsługi kuracjusza zostałam poinformowana że nie można przyjechać dzień wcześniej bo nie ma miejsc :!:
Ja przyjechałam dzień wcześniej,miałam wynająć pokój obok w wili,ale najpierw razem z koleżanką poszłyśmy spytać o nocleg w sanatorium,miny nasze były bez cenne - jest nocleg :) 45 zł .
Miejsc noclegowych w Lądku dostatek,ale będziecie w wakacje to lepiej mieć coś pewnego.
Nie wiem jak długa droga przed wami,dobrze jest być dzień wcześniej lub w dzień rozpoczęcia turnusu od samego rana.
Remonty Was nie dotyczą :) to za ulicą.
Proszę pytać odpowiem :)
Pozdrawiam Bunia
ODPOWIEDZ