Strój Ubranie na Dancing w sanatorium

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Strój Ubranie na Dancing w sanatorium

Post autor: malgorzatas »

Słoneczko :kwiat: ,ja też ubieram się przede wszystkim dla siebie. Jestem jednak zdania,że stosowny strój,to wyrażenie szacunku do osób i miejsca,w którym się znajdujemy.Niechlujstwo w ubiorze odbieram za "olewanie" wszystkich,którzy przy mnie są. Sprawa mody i gustu,to inna działka.Ja mam z tym łatwiej,bo co sobie wymyślę,mogę mieć tanim kosztem.Sam ciuch to nie wszystko.Chcąc dobrze wyglądać musimy stanowić całość,do której należy fryzura i twarz.Co z tego ,że ubierzemy sukienkę od Armaniego ,jeśli nie starczy pieniędzy na szampon,lub fryzjera. Jeśli Bozia była łaskawa i nasza twarz nie wymaga korekty,to jesteśmy szczęściarkami,ja nie jestem i muszę korygować to,co natura nie chciała zrobić.Jak już ogarniemy te wszystkie rejony ciała,możemy spokojnie popatrzeć ludziom w oczy.
Tu nasuwa mi się dowcip,ale jakże prawdziwy.
-Spotykają się dwie koleżanki
-Widziałaś Kryśkę
-Widziałam
-Ale się roztyła,aż miło popatrzeć

Zawiści w ludziach nie brakuje,więc strójmy się dla siebie,nawet jeśli nie wszystkim będzie to się podobało. :kwiat:
Pozdrawiam Was kochane i znikam...myślę że za tekst sie nie obraziliście :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Jeśli ten sam numer nosicie to może Ci pożyczy :roll:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

ewasz pisze:Jeśli ten sam numer nosicie to może Ci pożyczy :roll:
Ewasz :kwiat: takich butów sie nie pożycza.Sa pięknie skrojone , mają wygodne podbicie i są na futrówce....no boskie :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Małgosiu :kwiat: a za co tu sie gniewać i obrażać. Toż to cała prawda....ja tez wychodzę z takiego założenia, ze należy się w towarzystwie szanować, a strój również jest tego wyrazem. . A dobry nasz wygląd, ubranie oraz dobre wychowanie jest naprawdę mile widziane w wielu dobrych kawiarniach, restauracjach lub innych lokalach.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

No, no, no to niezłą kasę musiała wykartkować :twisted:

Małgoś, brakło mi PLUSIKÓW, ale za ten tekst Ci się jak najbardziej należy :D
A teraz już na prawdę lecę, pa :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewasz pisze:No, no, no to niezłą kasę musiała wykartkować :twisted:

Małgoś, brakło mi PLUSIKÓW, ale za ten tekst Ci się jak najbardziej należy :D
A teraz już na prawdę lecę, pa :kwiat:
Uważaj na druty jak będziesz leciała :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Sloneczko pisze:
ewasz pisze:Jeśli ten sam numer nosicie to może Ci pożyczy :roll:
Ewasz :kwiat: takich butów sie nie pożycza.Sa pięknie skrojone , mają wygodne podbicie i są na futrówce....no boskie :)
Słoneczko :kwiat: a zdradzisz tajemnicę jakiej firmy są te buty? Proooszę... :serce:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sloneczko pisze:Mam taka fajną kiecuszke :( :cry: ...nie wchodzi na mnie...ratunku....przecież ja się odchudzam i ....NIC ;) :twisted: :twisted:
Słoneczko zrób rozcięcia na boczkach i będzie gites ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

Kochani, widzę , że powrócił temat stroju na dancingi w sanatorium :) Ponieważ ja jestem tu od niedawna( dopiero teraz odkryłam to forum :cry: ), prześledziłam wszystkie wpisy. Zdumienie było wielkie, kiedy odczytałam, ze wątek ten zaczął PAN! Brawo!!! to tylko plus dla Ciebie "darek" Wpisy wszystkich godne uwagi- oby inni kuracjusze zechcieli sie stosować do Waszych podpowiedzi :!: :!:
Czytam większość wątków i nieśmiało próbuję w niektóre z nich wkraczać. Śmieję się, czasem nawet do łez, analizuję, wyciągam jakies wnioski pozytywne dla siebie. Bawią mnie szczególnie "podchody" z pytaniem o wiek- bo to zawsze intryguje :roll: Dziękuję za fajną "lekturę", którą dostarczają przede wszystkim: Słoneczko, ewasz, małgorzatas, Max, medi, Kruszynka, Aleksandra Wrocław, andrzej1955, teśka, krecik, margot, Atina. jacky6, Alice, anusiaa, rybka, anusia153, dziunia60, 6basia6,(bardzo przepraszam, jesli kogoś pominęłam) :o
A jeśli chodzi o ten strój na dancingi: najwazniejsze, żeby było czysto, pachnąco,i nie śmiesznie. Miło, że o tym się mówi ;) Pozdrawiam wszystkich :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

malgorzatas pisze:Słoneczko :kwiat: ,ja też ubieram się przede wszystkim dla siebie. Jestem jednak zdania,że stosowny strój,to wyrażenie szacunku do osób i miejsca,w którym się znajdujemy.Niechlujstwo w ubiorze odbieram za "olewanie" wszystkich,którzy przy mnie są. Sprawa mody i gustu,to inna działka.Ja mam z tym łatwiej,bo co sobie wymyślę,mogę mieć tanim kosztem.Sam ciuch to nie wszystko.Chcąc dobrze wyglądać musimy stanowić całość,do której należy fryzura i twarz.Co z tego ,że ubierzemy sukienkę od Armaniego ,jeśli nie starczy pieniędzy na szampon,lub fryzjera. Jeśli Bozia była łaskawa i nasza twarz nie wymaga korekty,to jesteśmy szczęściarkami,ja nie jestem i muszę korygować to,co natura nie chciała zrobić.Jak już ogarniemy te wszystkie rejony ciała,możemy spokojnie popatrzeć ludziom w oczy.
Tu nasuwa mi się dowcip,ale jakże prawdziwy.
-Spotykają się dwie koleżanki
-Widziałaś Kryśkę
-Widziałam
-Ale się roztyła,aż miło popatrzeć

Zawiści w ludziach nie brakuje,więc strójmy się dla siebie,nawet jeśli nie wszystkim będzie to się podobało. :kwiat:
Pozdrawiam Was kochane i znikam...myślę że za tekst sie nie obraziliście :kwiat:
Małgoś podpisuję się pod tym tekstem dwoma rękami :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ