Dąbrówka Kamień Pomorski

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
maja_tm
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2014 22:08
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Dąbrówka Kamień Pomorski

Post autor: maja_tm »

...Witam..Miałem przyjemność przebywać we wspaniałym Ośrodku Uzdrowiskowym "Dąbrówka" w Kamieniu Pomorskim..budynek nadaje się do wyburzenia i ponownego wybudowania od poziomu ziemi..lub chociaż do generalnego remontu...basen-nie będę o nim pisał bo mi tego nie wyświetlą..pokoje dwójki duże ale skromne..jedynki małe ale też się kilka osób zmieści na imprezce(oczywiście do 22:))...tv płatne 99 zł za pokój,parking 115 zł za miejsce,pościel wymiana 14 zł każdorazowo...jedzenie-hmmm...jak to jedzenie w takim miejscu nie było złe,ale...zawsze jest jakieś ale...jak ktoś chce przebyć 24 dniową kuracje odchudzającą to polecam...teraz troszkę plusów...dobrze że można grilla za darmo w ośrodku wynająć i sobie jakąś "habaninkę" na nim zrobić bo byłoby kiepsko z niektórymi "turnusowiczami"..czysto jest na maksa..ćwiczenia super (choć znów minus) na starym sprzęcie...ale za to "siostrzyczki" miłe i nadrabiają humorem..personel przemiły..radosny..Godne polecenia miejsca...Ratuszowa..Lokal z szarlotką(nazwy niestety nie pamiętam)..Pizzeria przy pkp..Smażalnia i wędzarnia u Zubowicza..Eurocash..i Biedronka....
..A teraz TO najważniejsze..czyli "TURNUSOWICZE"..:)..na moim trafiło się kilka fajnych dusz..no może nie kilka bo dwóch rąk by brakło żeby zliczyć..i znów się okazuje że to ludzie tworzą atmosferę a nie obiekt i całe szczęście..dziękówa wielka dla wszystkich którzy otaczali mnie przez ten turnus..mam nadzieję że chociaż z kilkoma z nich się jeszcze zobaczę nie raz..DZIĘKI :)

PS..UWAGA na końcowe rozliczenie za dojazdy..to że przejechałeś duuużo kilometrów nie oznacza że duuużo dostaniesz kasy do zwrotu..:) pozdrawiam i życżę miłego pobytu..
Joanna 2014
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2014 19:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Dąbrówka Kamień Pomorski

Post autor: Joanna 2014 »

Witam
Bardzo miły post.
Ja będę gościem w Dąbrówce od 23 czerwca 2014r. Powiem szczerze, że aż się boję - może być bieda wytrzymać te 24 dni z dala od komfortu do jakiego się jest przyzwyczajoną nacodzień. Pociesza mnie fakt, iż jest tam czysto i że zabiegi są ok. Mam też nadzieję, że los wynagrodzi nam wszystkim pobyt w tym ośrodku tym, że zjedzie się doborowe towarzycho i czas miło przeleci. Pozdrawiam i do zobaczenia. Dżoana. :D
asiula
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2014 01:39
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Dąbrówka Kamień Pomorski

Post autor: asiula »

maja_tm pisze:...Lokal z szarlotką(nazwy niestety nie pamiętam)...
ten lokal nazywa się "O Poranku" , bardzo polecam :D z plusów dodam jeszcze, że można się dogadać co do godzin zabiegów z fizjoterapeutami i zrobić je szybciej, nie ma żadnych problemów z przepustkami no i bardzo ważne - jak chcieliśmy wrócić później niż o 22, dało się to uzgodnić z pielęgniarkami.
Pod pozostałymi rzeczami podpisuję się dwoma rękami. Pozdrawiam wszystkich tych, z którymi spędziłam świetnie czas, bo towarzystwo było naprawdę super :D
ODPOWIEDZ