Wyjazd ze zwrotów
- mercedes
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 mar 2012 13:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 17
Re: Wyjazd ze zwrotów
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
W/w temat był już poruszany był nawet Temat L-4 a sanatorium .mercedes pisze:witam - a moj zaklad pracy nie robi mi przeszkod bym sobie jechala na l-4 , w koncu jade sie leczyc a urlop jest na wypoczynek - czyz nie - pozdrawiam
Zgadzam się z Twoją opinią ,że " koncu jade sie leczyc a urlop jest na wypoczynek - czyz nie - pozdrawiam "
Jednakże dziś kiedy ZUS w niektórych regionach Polski BARDZO już SZUKA OSZCZĘDNOŚCI są już weryfikowane zwolnienia po 15 dniu możesz NIE ZDĄŻYĆ na komisje w ZUS w sprawie zasadności L-4 !!
Wszak sanatorium trwa 21 dni !!.
A znam wielu Lekarzy ,którzy raczej nie pójdą na taki układ mogą oczywiście zgodzić się na krótkie L-4 a resztę turnusu to już Twój urlop i taki układ jest do zaakceptowania czyli L-4 9 dni i od np 8 dnia sanatorium Urlop.
Zresztą obecnie Ustawodawca poszedł na rękę tak pracownikom jak i pracodawcą i stary urlop można wykorzystywać dłużej nie tylko do 31-marca
-
yona
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2011 19:53
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Zapewniam Ciebie że dla pracujących jak najbardziejyona pisze:jakoby nie było wygląda na to , że ZWROTY są dla osób niepracującychponieważ termin do wyjazdu to kilka dni
-
forumowicz
- mercedes
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 mar 2012 13:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 17
Mam przyznane swiadcz rehabil do polowy wrzesnia. Zlozylam dtuk o sanatorium i w zwiazku z tym mam wezwanie na komisje.
Myslicie ze mam szanse na wyjazd do sanatorium? Moj zus nie wysle mnie na lecz ambulatoryjne bo jestem ze wsi i odleglosc ponad 65 km(slowa lekarza orzecznika odnosnie swiadczenia rehab).
Stresuje sie ze bedzie odmowa bo zbyt krotki czas do knca swiadczrnia;(
Ps to juz bedzie trzecia wizyta
1- zasadnosc l4 ( bo 5 mc w gipsie rekabyla)
2- bo lekarz nie dal zdolnosci i wyslal na swiadcz
A 3 teraz bedzie.
Stresuje sie;(