WitamAnka pisze:Witam!
Pisząc ,ze we Włókniarzu nie ma basenu miałam na myśli pływackiego,że idę o każdej porze.Tak rehabilitacyjny jest.W Słowackim i wojskowym są dodatkowo sauny.
Jeśli chodzi o tańce to trudno polecać ale grają tak:Włókniarz,Rafał,wojskowy,Wiktoria,Słowacki,Nida może coś jeszcze pominęłam .
Busko Zdrój- Włókniarz czy Wszur?
-
jurek777
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 sty 2014 15:10
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Busko Zdrój- Włókniarz czy Wszur?
-
Andrzej111

- Na forum od: 05 sty 2012 22:36
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 8
Wdzięczna będę za szczegóły.(Podobno we Włókniarzu są fajne balety?;)))
Pozwolę sobie na kilka słów na powyższy temat....
W Wojskowym turnus kosztuje nieco więcej ale za to otrzymuje się jeden zabieg więcej, jednak 6 zabiegów to zbyt wiele w ciągu dnia.Warunki zakwaterowania gorsze jak we Włókniarzu. We Włókniarzu masz klimatyzację, komputer i bardzo wygodny pokój. Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego to też atut Włókniarza. Obecnie Wojskowy ma połączenia łącznikami więc jest wygoda. sala do potańcówek jednak sprawia wrażenie stołówki i nie ma tam zbyt wielu chętnych. Otoczenie sanatorium różni się tym, że jest w Wojskowym teren bardziej zadrzewiony ale we Włókniarzu masz na terenie grill z potańcówką. Jeśli chodzi o basen, to będąc we Włókniarzu możesz przejść do basenu w Wojskowym ok. 250 m i tam z niego korzystać bo we Włókniarzu basen jest tylko do rehabilitacji. Jeśli chodzi o rozrywkę to w okresie letnim najlepiej jest w Rafale pod namiotem. Prawdziwej muzyki możesz posłuchać (i potańczyć) w parku w lokalu Victoria (zespół ukraiński). Wprawdzie we Włókniarzu grają codziennie ale ja do tego zespołu nie mam przekonania. Powiem tak: na 5 pobytów w Busku 1 raz wybrałem Wojskowe, a 4 razy Włókniarza. W październiku wybieram się ponownie ale też do Włókniarza. Obsługa miła i nie mam żadnych krytycznych uwag. Jak masz możliwość to sprawdź jedno i drugie, a sama się przekonasz.
-
krzysiek23

- Na forum od: 04 sty 2013 12:12
- Staż sanatoryjny: 21
Ja nie oceniał bym tak lekceważąco opinii Alice i Ani ,wyraziły swoje opinie i chwała Im za to,a Twoja wiedza jest aktualna dzisiaj ,może jeszcze jutro i też za parę dni będzie tylko wspomnieniem .A co do basenu w wojskowym to według mnie jest to /nie wiem jak teraz / pływalnia z torami ,A basen w Słowackim to bardzo przyjemny i kameralny basenik.Oczywiście masz prawo widzieć to inaczej ,ale i Alice i Ania mają też prawo do własnego zdania i własnej oceny.Pozdrawiam i życzę wielu kolejnych udanych wyjazdów .Mrówka
-
krzysiek23

- Na forum od: 04 sty 2013 12:12
- Staż sanatoryjny: 21
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski