Busko Zdrój- Włókniarz czy Wszur?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jurek777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2014 15:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Busko Zdrój- Włókniarz czy Wszur?

Post autor: jurek777 »

Anka pisze:Witam!
Pisząc ,ze we Włókniarzu nie ma basenu miałam na myśli pływackiego,że idę o każdej porze.Tak rehabilitacyjny jest.W Słowackim i wojskowym są dodatkowo sauny.
Jeśli chodzi o tańce to trudno polecać ale grają tak:Włókniarz,Rafał,wojskowy,Wiktoria,Słowacki,Nida może coś jeszcze pominęłam .
Witam :!: Pominęłaś Belwederską przy Marconim :) Pozdrawiam :!:
Andrzej111
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2012 22:36
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Andrzej111 »

[quote="roxy"]Bardzo proszę o opinię osoby, które były w obydwóch. Liczy się dla mnie jakość zabiegów, wyżywienie, standard zakwaterowania oraz czy baza zabiegowa jest na miejscu czy też trzeba wędrować z budynku do budynku.
Wdzięczna będę za szczegóły.(Podobno we Włókniarzu są fajne balety?;))) :D[/quote
Pozwolę sobie na kilka słów na powyższy temat....
W Wojskowym turnus kosztuje nieco więcej ale za to otrzymuje się jeden zabieg więcej, jednak 6 zabiegów to zbyt wiele w ciągu dnia.Warunki zakwaterowania gorsze jak we Włókniarzu. We Włókniarzu masz klimatyzację, komputer i bardzo wygodny pokój. Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego to też atut Włókniarza. Obecnie Wojskowy ma połączenia łącznikami więc jest wygoda. sala do potańcówek jednak sprawia wrażenie stołówki i nie ma tam zbyt wielu chętnych. Otoczenie sanatorium różni się tym, że jest w Wojskowym teren bardziej zadrzewiony ale we Włókniarzu masz na terenie grill z potańcówką. Jeśli chodzi o basen, to będąc we Włókniarzu możesz przejść do basenu w Wojskowym ok. 250 m i tam z niego korzystać bo we Włókniarzu basen jest tylko do rehabilitacji. Jeśli chodzi o rozrywkę to w okresie letnim najlepiej jest w Rafale pod namiotem. Prawdziwej muzyki możesz posłuchać (i potańczyć) w parku w lokalu Victoria (zespół ukraiński). Wprawdzie we Włókniarzu grają codziennie ale ja do tego zespołu nie mam przekonania. Powiem tak: na 5 pobytów w Busku 1 raz wybrałem Wojskowe, a 4 razy Włókniarza. W październiku wybieram się ponownie ale też do Włókniarza. Obsługa miła i nie mam żadnych krytycznych uwag. Jak masz możliwość to sprawdź jedno i drugie, a sama się przekonasz.
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Witam Alice i Anie nie bardzo wiecie co jest w tych obiektach wróciłem w sobote z wojskowego wiec wiem co nie co he he. Aktualnie jest czynny jeden ten nowy basen drugi mały jest w remoncie a co do Słowackiego to tamten basen to lipa bardzo mały! Ja byłem po raz 7 w wojskowym więc co mam dodac? We włókniarzu zawsze się bawie wiec jest fajnie spokojnie mozna pójść i wrócić nawet o 22 ale grają tylko do 21 30 zawsze tak było. W wojskowym graja niekiedy do 23 jak ludzie sie bawia. Rozmawiałem z ludzmi mieszkającymi we włókniarzu warunki mieszkaniowe moze troszke lepsze ale to zalezy od pawilonu polecam Wojskwy będziesz zadowolona na bank pozdrawiam ;)
Mrowka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2013 16:06

Post autor: Mrowka »

Witaj Krzysiek 23
Ja nie oceniał bym tak lekceważąco opinii Alice i Ani ,wyraziły swoje opinie i chwała Im za to,a Twoja wiedza jest aktualna dzisiaj ,może jeszcze jutro i też za parę dni będzie tylko wspomnieniem .A co do basenu w wojskowym to według mnie jest to /nie wiem jak teraz / pływalnia z torami ,A basen w Słowackim to bardzo przyjemny i kameralny basenik.Oczywiście masz prawo widzieć to inaczej ,ale i Alice i Ania mają też prawo do własnego zdania i własnej oceny.Pozdrawiam i życzę wielu kolejnych udanych wyjazdów .Mrówka
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Każdy obiekt ma swoje wady i zalety zależy co kto oczekuje i na kogo się akurat trafi z obsługi. We włókniarzu nie byłam w wojskowym byłam w tym roku. Jest obecnie czynny jeden basen jak pisze krzysiek23, drugi jest w remoncie. Nie jest on z wyznaczonymi torami. Głównie przeznaczony jest do rehabilitacji - po ćwiczeniach oczywiście można sobie popływać ( około 10-15 minut) - włączane jest również jacuzzi a dopiero w wieczornych godzinach służy do pływania. Wojskowy polecam - gimnastyka usprawniająca zbiorowa fachowo prowadzona, godny polecenia masażysta p. Marek. Pokoje są zróżnicowane. Najładniejsze w nowooddanej w 2013 roku części.
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Pozdrawiam Mariole buziak widze ze wiesz o czym napisałem. Wiesz czasami nie warto być miłym i pisać jak i gdzie jest tak na prawde ludzie sa kąśliwi .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Może tak nie śmiało zadam pytanie na temat innego obiektu ,który zapewne podczas i nie tylko spacerów pojawiał się
Wasza ..świeża opinia n/t.... Krystyny
Dziękuję za subiektywne oceny
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam byłek w Krystynie dawno temu obecnie jest remont nadbudowują w góre beda pewnie nawet balkony. Wszystko zalezy czy jestes na kardiologie czy neurologi to są zupełnie inne warunki . Ale mile wspominam poby co do warunków na neurologi to był lipa . Zabiegi ok .Jedzenie tez było smaczne.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

interesuje Mnie kardiologia
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Darku, tak jak pisał przedmówca,Krystyna w wielkim remoncie-niektóre Nasze kuracjuszki pisały na bieżąco podczas swoich pobytów,nawet czytałem o jakimś hucznym otwarciu jakiegoś nowego skrzydła,podejrzewam że po zakończeniu remontów będzie to bardzo dobre sanatorium :!: sam ostatnio myślałem o wydaniu tam swoich pieniędzy,pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ