Ubezpieczenie na życie, polisa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Ubezpieczenie na życie, polisa

Post autor: gorkaa »

sztani pisze:Czy powiedzieli,ze ubezpieczenie bedzie dzialało za 90 dni :lol: :lol:
nie powiedzieli :( pewnie o tym i o wielu innych rzeczach

i tak się czuję poszkodowana przez ubezpieczyciela grupowego, bo płacę składki sumiennie a za operację nic nie dostałam :( , otrzymałam jedynie 80% wynagrodzenia za zwolnienie lekarskie. Nie ma to jak "dobry interes" :roll:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Niestety ale ich działanie trzeba nazwać po imieniu - żerują na nas ot co :evil:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Dziewczyny temat rzeka ,szkoda nerwów :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zawieranie wszelkich umów , a tym bardziej typu ubezpieczenie wymaga jednak zapoznanie się z regulaminem :oops: .Jest to męczące , często jest to wręcz książka , pisana dziwnym językiem :lol: :lol: Ale powierzamy w ręce ubezpieczyciela nasz przyszły los .Płacimy składki , dobrze więc wiedzieć co w zamian .Firmy ubezpieczeniowe pracują na zysk i od nas zależy czy w razie wypadku , choroby , śmierci składki te przełożą się na jakieś odszkodowanie czy też nie .A wszystkie te przypadki to zdarzenia nagłe , nie przewidziane i ubezpieczenie pomaga się zabezpieczyć przed nie przewidzianymi wydatkami i jakaś rekompensata zawsze się przyda .Czy to ze zdrowiem , czy z naszym majątkiem ....nieszczęścia nie planujemy :( Najlepiej było by nie chorować , ale to raczej jest prawie nie możliwe niestety :roll: Życzmy sobie tylko dobrych wyborów ubezpieczycieli , dobrze przemyślanych decyzji . :)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

gorkaa pisze:Bardo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. Posiadam ubezpieczenie grupowe w pracy, w styczniu br miałam operację, za pobyt w szpitalu nic nie dostałam ( bo trzymali mnie tylko 3 dni ) za zwolnienie poszpitalne nic nie dostałam :( .....postanowiłam ubezpieczyć się indywidualnie. Wczoraj odwiedziłam pewne Towarzystwo Ubezpieczeniowe, przepytali mnie ( niemal dogłębnie) o mój stan zdrowia, wyliczyli całkiem nie małą składkę miesięczną, wyznaczyli mi czas do zastanowienia się nad ofertą , więc teraz myślę i myślę i myślę....
Goreczko, ja również mam w pracy ubezpieczenie grupowe :P ... dwa lata temu nie wypłacili mi ani grosika za zerwane ścięgno Achillesa :o odwoływałam się dwa razy, ale oni swoje....w końcu dałam za wygraną, bo zmęczyłam się tymi przepychankami.... ale wiem, że nie powinnam, bo niestety nasi "kochani" ubezpieczyciele żyją z tych mniej wytrwałych :evil:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Ubezpieczenie na życie, polisa

Post autor: jacky6 »

gorkaa pisze:Czy macie jakieś doświadczenie w kwestii wykupywania indywidualnych ubezpieczeń (polis) na życie, ubezpieczeń zdrowotnych, szpitalnych......w Towarzystwach Ubezpieczeniowych?
Czy warto się ubezpieczać?
wracam do postu - sedna tematu - zalożonego jak widać niedawno...

mam kilka skojarzeń...

ubezpieczenie zdrowotne kojarzy mi się z Vojażerem...
polisę tą wykupujemy z żonką już od kilku lat...
zadziałała w okresie ca 8 lat tylko dwa razy...
ale skutecznie...
bo gdyby trzeba było skorzystać z lokalnych usług medycznych - to --- szkoda słów...
nadmieniam, że tańcuje o ubezpieczenie zdrowotne podczas ( szczególnie ) indywidulanego wojażowania, gdy nie ma polisy zabezpieczającej ochronę przez touroperatora...
a warto o tym wiedzieć, bo to cuś inkszego aniżeli ochrona z puli ECUZ...
a ECUZ to tyż kolejna bajka ...
na teraz kończę, że warto mieć Vojażera przy przekraczaniu granicy kraju na dłużej niż kilkanaście minut i dalej od kraju niż kilkanaście kilometrów...
ale to już tylko dla zainteresowanych - jakby co to poszerzę info...
poza tym w przygotowaniu inna info o ubezpieczeniu na życie i zdrowie - ciut uzupełniająca do wcześniejszych "przedmówców"...

PS - generalnie uważam, że warto się ubezpieczać ale warto przymysleć dobrze zakres...
PS 2 - nie jestem "agentem" ani brokerem ubezpieczeniowym...

:mrgreen: ... :ugeek:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

A ja powiem tak, temat jest mi znany od drugiej strony.Ubezpieczenia są potrzebne ale trzeba o tym pomysleć jak się jest w miare młodym człowiekiem.Towarzystwo ubezpieczeniowe nie jest charytaywna instytucją i nie oplaca sie ubezpieczeczać ludzi w wieku około emerytalnym.Wyjatkiem są ubezpiczenia grupowe bo jest tam wynegocjowana i składka i suma ubezpieczenia.Natomiast jeżeli przechodzimy na indywidualne kontynuowanie ubezpieczenia to zmienia sie radykalnie i składka a przeedewszystkim maleje suma świadczeń oraz zmniejsza sie zakres.Czym innym jest ubezpieczenie zdrowotne jest to dostep do placówek Lux Med i itd....oraz szybki dostęp do specjalistów tylko że tutaj tez jest limit wieku.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

A to o czym pisze Jacky6 to jest ubezpieczenie turystyczne, potrzebne nam jeżeli wyjeżdzamy za granice sami albo z biurem podróży a ich ubezpieczenie posiada niski zakres sum świadczeń.
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

malgonia pisze:A ja powiem tak, temat jest mi znany od drugiej strony.Ubezpieczenia są potrzebne ale trzeba o tym pomysleć jak się jest w miare młodym człowiekiem.Towarzystwo ubezpieczeniowe nie jest charytaywna instytucją i nie oplaca sie ubezpieczeczać ludzi w wieku około emerytalnym.Wyjatkiem są ubezpiczenia grupowe bo jest tam wynegocjowana i składka i suma ubezpieczenia.Natomiast jeżeli przechodzimy na indywidualne kontynuowanie ubezpieczenia to zmienia sie radykalnie i składka a przeedewszystkim maleje suma świadczeń oraz zmniejsza sie zakres.Czym innym jest ubezpieczenie zdrowotne jest to dostep do placówek Lux Med i itd....oraz szybki dostęp do specjalistów tylko że tutaj tez jest limit wieku.
jednym słowem "lepiej być pięknym i młodym niż starym i brzydkim"
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

jacki6 piszesz cyt." generalnie uważam, że warto się ubezpieczać ale warto przymysleć dobrze zakres..." jaki zakres jest wart przemyślenia?
ODPOWIEDZ