Wyjazd ze zwrotów
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 14
Re: Wyjazd ze zwrotów
opóźnienia weryfikacji dotyczą na pewno mazowieckiego, inni też wypowiadali się że ich to dotyczy, ale czy wszędzie tego nie wiem. Najłatwiej sprawdzić w przeglądarce albo zadzwonić do NFZ.
W mazowieckim twierdzą, że to braki kadrowe, duże zwolnienia to spowodowały.
Pozdrawiam
W mazowieckim twierdzą, że to braki kadrowe, duże zwolnienia to spowodowały.
Pozdrawiam
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 14
Re: Wyjazd ze zwrotów
Jeszcze chciałam dodać, że opóźnienia weryfikacji nie mają przynajmniej nie powinny mieć wpływu na czas oczekiwanie, jak mi powiedziano nfz zmieści się z weryfikacją do planowanego wyjazdu czyli np. w ciągu 20-22 miesięcy od złożenia wniosku. Opóźnienia w przydziale wynikają z czego innego, jest to stała tendencja obserwowana od wielu lat, raczej wynikająca z ograniczonych funduszy przeznaczonych na leczenie sanatoryjne.
Jest tylko problem ze zwrotami bo niezweryfikowany wniosek jest nieważny, tak jak by go nie było przez pewien czas , więc nie można wyjechać.18 miesięcy od powrotu to tylko jeden z warunków możliwości korzystania ze zwrotów, ale nie jedyny.
Jest tylko problem ze zwrotami bo niezweryfikowany wniosek jest nieważny, tak jak by go nie było przez pewien czas , więc nie można wyjechać.18 miesięcy od powrotu to tylko jeden z warunków możliwości korzystania ze zwrotów, ale nie jedyny.