bozenkagr pisze:smuga, jaki ogródek, ja od roku jestem w stanie stałego odpoczynku, nóżka wysoko i książeczka.![]()
Bolące ręce
-
forumowicz
Re: Bolące ręce
Smugasmuga pisze:Dzisiaj zaszalałam w ogródku .Ach te nasze kręgosłupyDzień kończę w gorsecie i z kropelkami tramalu
Ale i tak warto było
-
forumowicz
-
bozenkagr
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2014 19:38
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 10
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Bożenko, ja tylko od roku mam przerwę w jakichkolwiek ćwiczeniach grupowych. Wcześniej była siłownia 3 razy w tygodniu i 2 razy basen. Góry mogłam przenosić. Gdy trafiłam na to forum pisałam o tym i wówczas nic mi nie dolegało, więc wiem co znaczy kultura fizyczna. Niestety z pewnych względów musiałam odłożyć na bok te przyjemności no i zaczęłam niemalże od razu odczuwać dolegliwości. Znajomy trener mówi mi, że to było do przewidzenia, bo jeśli ktoś tak intensywnie ćwiczy i nagle przestanie to nie ma siły aby nie odbiło się to na jego zdrowiu, zwłaszcza wszelkie kostne dolegliwości. Już dzisiaj rozpoczęłam nad sobą pracę. Na razie powolutku czyli 1 km marszu. Wiem, że kręgosłup na moich ćwiczeniach skorzysta, jednak nie wierzę abym mogła sama sobie pomóc jeśli chodzi o moją prawą rękę. Tu faktycznie będę musiała "posiłkować" się osobistym trenerembozenkagr pisze:Rachel, no właśnie polecam ćwiczenia z dobrym rehabilitantem. Ja 3 razy w roku (bo nie da się częściej) biorę skierowanie na ćwiczenia, różne: usprawniające, wzmacniające, pnf i to jest lepsze niż wszelkie tabletki. Trzeba tylko mieć dobrego rehabilitanta, któremu będzie chciało się z Tobą ćwiczyć. Trochę mi szkoda kasy bo najchętniej ćwiczyłam cały czas. W domu też się zmuszam do ćwiczeń i na co dzień staram się myśleć, co jest dobre dla mojego kręgosłupa. Pomijam obecną sytuację, ale to już końcówka (mam nadzieję). Zabiegów też biorę całą masę, różnych. kończę i troszkę poćwiczę. pozdrawiam
-
Rachel
- Przyjaciel forum

Pod koniec ubiegłego roku ja także skorzystałam z wizyty u reumatologa, jednak Pani doktor do której trafiłam przejrzała moje badania a także moje "chore" stawy i stwierdziła, że nie tylko nie mam RZS ale też nie mam żadnych innych schorzeń reumatycznych widzianych gołym okiem. No cóż, jak na razie reumatyzm mnie nie dopadł. To chyba dobrze, prawda?bozenkagr pisze:Rachel, ja leczę się głównie u reumatologa, ale też i u neurologa. Jutro mam właśnie wizytę u neurologa.Robiłam po chyba 10 latach tomograf odcinka szyjnego i jestem ciekawa zmian.Wprawdzie jest duża poprawa, głównie dzięki zabiegom i ćwiczeniom, ale zobaczymy co pokaże tomograf. Moja ręka najlepiej czuje się zgięta w łokciu, ale i tak jest lepiej niż było. Od roku chodzę o kulach, a ostatnie 5 miesięcy o 1, więc cały kręgosłup jest zwichrowany (to wina złamanej nogi). życzę zdrówka![]()
![]()
-
Rachel
- Przyjaciel forum

-
bozenkagr
- Super Kuracjusz

RZS też nie mam, z czego możemy się tylko cieszyć. Lekarze są różni, kierują się czasami dziwnymi dla nas pacjentów zasadami. Mój reumatolog przyjmuje blisko mojego miejsca pracy, a neurolog daleko. Obydwie lekarki uważam za dobre, więc to było kryterium.
-
bozenkagr
- Super Kuracjusz